Ad

Tar hjälp av drönare för järvinventering

I Västerbotten vill länsstyrelsen ta hjälp av drönare för att kunna inventera järvarna i länet. En ansökan kommer att behandlas, men innan dess ska även kommunerna yttra säg. Detta rapporterar Västerbottens-Kuriren om.

Att kartlägga järvlyor är tids- och resurskrävande och sker ofta genom att man söker spår på skidor – ofta i svårtillgängliga miljöer. Med hjälp av drönartekniken hoppas man nu kunna utföra jobbet mycket snabbare.

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-02-27

Se även ...

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Magasin Vildmarken #9

September är här och högtidsstunderna avlöser varandra för oss som gillar jakt. Nyligen började fågeljakten, under månaden blir hjortjakten lovlig och älgjakten smyger igång i norr. Även gåsjakten är i full gång och vi har träffat Charlie Sandin, en man som ofta omnämns som en av Sveriges bästa gåslockare och som tillverkar lockpipor som säljs världen över.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.