Ad

Tar hjälp av drönare för järvinventering

I Västerbotten vill länsstyrelsen ta hjälp av drönare för att kunna inventera järvarna i länet. En ansökan kommer att behandlas, men innan dess ska även kommunerna yttra säg. Detta rapporterar Västerbottens-Kuriren om.

Att kartlägga järvlyor är tids- och resurskrävande och sker ofta genom att man söker spår på skidor – ofta i svårtillgängliga miljöer. Med hjälp av drönartekniken hoppas man nu kunna utföra jobbet mycket snabbare.

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-02-27

Se även ...

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

Magasin Vildmarken #4

I månadens nummer får du möta Alexandra Hellström, ett välkänt ansikte som jagat sedan barnsben. Vi tipsar om nya prylar, testar vapen och ljuddämpare. Mathias Westerlund berättar mer om hans nya webbsatsning och Jimmy Stening bjuder på ännu ett förföriskt recept.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.