Ad

Lamor ska skrämma bort lodjur

[UPPSALA] Ett lodjur har orsakat skada på bland annat får och getter i Skogstibble utanför Uppsala. Skyddsjakt och elstängsel har inte räckt till för att stoppa dess framfart och nu provar några i området nya lösningar.

Erik Lundborg bor i området vid Inga gård tillsammans med Jenny Wallberg. Paret provar nu en ny och lite annorlunda en ny taktik. Förra veckan fick de två lamadjur levererade till gården.

– Vi läste på lite och utomlands används lamadjur mycket på det här sättet. Kommer det ett rovdjur så varnar lamorna och samlar ihop flocken. Och om inte rovdjuret backar så går lamorna till attack, säger Erik Lundborg till Uppsalatidningen.
Sambon Jenny tycker att det hela känns lite tråkigt.

– Själva jagar vi inte men vi kan kontakta länsstyrelsens jägare om vi ser spår efter lo, säger hon.

Och fortsätter:
– Vi tycker om lodjur, de är vackra och terrängen i området är bra för dem. Det är därför vi har skaffat lamorna, säger hon till Upptalatidningen.

Fotnot: Skyddsjakten pågår till den 31 mars.

Ta del av fler jaktnyheter, pryltips och äventyr i Magasin Vildmarken. Starta din kostnadsfria prenumeration idag!

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2018-02-26

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.