Ad

Ovanlig vildsvinsobservation i Norge

Under onsdagseftermiddagen fälldes ett vildsvin i Tydal, i norska Trøndelag. Det speciella med just det här fallet är att det är första gången som ett vildsvin observerats så långt upp norrut i vårt grannland, ungefär i höjd med Östersund.

Stjørdals-Blad rapporterar om att det handlar om en galt på 65 kilo och att jakten inleddes efter flera observationer de senaste veckorna. Vildsvinen tros ha kommit från Sverige.

I november ska myndigheterna lägga fram en handlingsplan för hur vildsvinen ska hanteras i Norge.

Källa: Stjørdals-Blad och Aftonbladet

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-11-04

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #4

I det här numret kan ni läsa om när vi fick följa med ut på en minst sagt omväxlande jakt i Stockholms skärgård. Under dagen tog vi oss nämligen fram på en specialbyggd Alukin-båt samtidigt som vi fick uppleva både rådjurs- och säljakt.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.