Ad

Ovanlig vildsvinsobservation i Norge

Under onsdagseftermiddagen fälldes ett vildsvin i Tydal, i norska Trøndelag. Det speciella med just det här fallet är att det är första gången som ett vildsvin observerats så långt upp norrut i vårt grannland, ungefär i höjd med Östersund.

Stjørdals-Blad rapporterar om att det handlar om en galt på 65 kilo och att jakten inleddes efter flera observationer de senaste veckorna. Vildsvinen tros ha kommit från Sverige.

I november ska myndigheterna lägga fram en handlingsplan för hur vildsvinen ska hanteras i Norge.

Källa: Stjørdals-Blad och Aftonbladet

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-11-04

Se även ...

Magasin Vildmarken #10

November är här och omslaget pryds den här gången av Alexander Nordin. Alexander, som till vardags är säljare på Aimpoint, var en av de lyckligt utvalda deltagarna i Wild Boar Fever X – en film som nyligen hade premiär och som bjuder på högintensiv vildsvinsjakt och skytte i världsklass.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.