Ad

Förmodad licensjakt på lodjur i Östergötland

Under 2020 kan det bli licensjakt på lodjur i Östergötland. Om så blir fallet blir det den första licensjakten på lodjur i länet i modern tid.

lodjur

Just nu ser länsstyrelsen över populationens utveckling och i de södra länsdelarna finns det just nu drygt tio lodjur, vilket anses vara en för hög population för området. Den senaste rovdjursinventeringen gav en uppskattning om att det finns drygt 55 individer i området.

Ett formellt beslut tas i december.

Källa: P4 Östergötland / Sveriges Radio

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-11-05

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.