Ad

Kvalitetsjakt i kvalitetskläder

Elevtexter signerade studenterna från ForshagaAkademin är ett återkommande inslag i Magasin Vildmarken. Den här gången berättar David Josefsson om sitt år som produkttestare. [Text & foto: David Josefsson]

Med Härkila Pro Hunter Moves slitstarka och vindtäta tyg kan man lyckas med många olika jakter, såsom drevjakt, pyrschjakt och mycket mer. Även om ställets grova GORE-TEX-tyg inte är i mjukt material så håller det sig ändå tyst när man rör sig. Med den stora fickan i magpartiet får man plats med exempelvis hagelpatroner under andjakter, jaktradio under drevjakter eller avståndsmätare under pyrschjakter.

Min utrustning består som sagt av Härkila Pro Hunter Move i jacka och byxa. Båda är i samma typ av tyg som är både vattentätt och väldigt slitstarkt, det vill säga GORE-TEX. Jackan har ställbar luva och är mycket rymlig för att lägga i saker i fickorna.

Mitt nya jaktställ har jag använt mest till klövviltsjakter under min skoltid på ForshagaAkademin och även väldigt mycket under stövarjakterna på hemmaplan i västra Värmland. Jakterna under skoltid har bland annat bestått av andjakt, rådjursjakter och drevjakt på skogsfågel.

Under en andjakt på skolan så visade sig jaktstället vara väldigt passande. Det både kamouflerade bra och den stora fickan i magpartiet använde jag för att ha mina hagelpatroner i. Det hände även att det var blött när man skulle ut och ställa sig på pass längs vattenkanten. Detta var dock inget problem med tanke på jaktställets tygkvalitet.

Även under skogsfågeljakt är det väldigt viktigt med kamouflage. Bilden i reportaget är från en jakt efter skogsfågel i Hasselfors. 

Jag har som sagt använt stället väldigt mycket under jakter som stövarjakter på hemmaplan i Västvärmland. På sådana jakter kan det ju såklart hända att exempelvis en räv går i gryt och man väljer att röra sig mot grytet. Det är inte alltid så jättelätt terräng att gå i och att man blir lätt varm och svettig. Då är bland annat dragkedjorna vid benen en smart lösning, eftersom de ventilerar väldigt bra! 

Som sagt så har mitt jaktställ från Härkila blivit väl brukat denna säsong och det är inget tvivel om att det är ett bra jaktställ som faktiskt fungerar till alla typer av jakt. Jag vill avsluta med att tacka Härkila som har gjort det här möjligt! Att använda Härkila Pro Hunter Moves jaktställ har varit mitt gymnasiearbete, och det har varit väldigt roligt. 

 

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2020-05-12

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.