Ad

Många björnar fällda under skyddsjakten

Ovanligt många björnar har i år fällts under skyddsjakten i Västerbotten. I skrivande stund har över 30 björnar skjutits.

– Att de här problemen har uppstått beror på snöläget i fjällen. Det finns fortfarande väldigt mycket snö uppe på de höga fjällregionerna så renen har inte kunnat ta sig upp dit där de borde vara nu när kalvningssäsongen börjar, säger Michael Schneider, rovdjursansvarig vid länsstyrelsen i Västerbotten, till P4 Västerbotten.

Snömängden medför att renarna tvingas vistas i miljön där björnarna trivs, något som i förlängningen har lett till att skyddsjakten har varit ovanligt omfattande. Totalt har 31 björnar fällts – och Michael Schneider tror inte att det kommer sluta där.

– Vi är rädda för att det tillkommer några till, säger han till P4 Västerbotten.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-05-12

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.