Kända tv-profiler till Sportfiskemässan i Jönköping

2024-02-16

Kända tv-profiler till Sportfiskemässan i Jönköping

Naturfilmaren Martin Falklind är en av många profiler som medverkar under Sportfiskemässan.

Nu står det klart att Sportfiskemässan i Jönköping i mars kommer få celebert besök i form av flera kända fiskeprofiler, bland annat naturfilmaren Martin Falklind och dokumentärfilmaren Peter Löfgren.

– Det kommer att bli många spännande debatter och diskussioner. Havet, vattnet och fiske är heta frågor, säger Peter Löfgren.

Intresset för sportfiske är skyhögt och över en miljon svenskar fiskar på sin fritid. Det stora intresset märks inte minst på trycket till Sportfiskemässan. Varenda monteryta är uppbokad och redan nu har tusentals biljetter sålts. Under mässan, som hålls på Elmia i Jönköping, får besökarna ta del av 2024 års nyheter, se uppvisningar, handla – och lyssna på intressanta föreläsningar.

Filmaktuelle Peter Löfgren.

Peter Löfgren har nyligen släppt filmen ”Makten över havet” som handlar om hur Europas hav töms på fisk, samtidigt som fiskekvoterna blir större.
– Alla vill ha fiskrika hav, så varför har vi inte det? Jag kommer att prata om det rovfiske med trålare som pågår och hur vi kan tillåta att torsk- och strömmingsbeståndet kollapsar, säger Peter i ett pressmeddelande.

Och trots det allvarliga ämnet ser han fram emot att träffa likasinnade.
– Jag har fiskat sedan barnsben och tar varje tillfälle i akt. Det ska bli väldigt roligt att träffa andra fiskeintresserade och prata om det bästa som finns, säger han.

Martin Falklind är den kände naturfilmaren och tv-profilen som bland annat står bakom ”Fiskarnas rike”, en naturdokumentär om livet under vatten i Sverige. Serien visar vilken förödelse som mänskligheten har ställt till med, men också att det går att reparera skadorna som vi har orsakat.
– På mässan kommer jag bland annat berätta om arbetet bakom kulisserna och andra äventyr kring serien, säger Martin.

Sportfiskemässan arrangeras på Elmia i Jönköping och pågår mellan 15-17 mars.

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Beslut om skyddsjakt på varg i Söderåsen

Länsstyrelsen Skåne har i dag besiktigat ett nytt angrepp på får i reviret Söderåsen. Angreppet har gjorts av varg. Länsstyrelsen har nu fattat beslut om