Ad

Grytträning med mekanisk räv väntar

Grytträning

Förbudet mot att använda levande räv har gjort att hundklubbarnas grytverksamhet i Danmark kommer att se annorlunda ut framöver. Snart kommer man till exempel kunna träna med en robotaktig räv!

Nya träningsanläggningar för grythundar beräknas finnas tillgängliga för användning innan nyår och under år 2020 ska träningsmöjligheter finnas i hela Danmark. Bland annat kommer det finnas möjlighet att träna med en mekanisk räv på anläggningarnas träningsgryt.

Danmarks Jägarförbund skriver på sin hemsida att det har varit en lång process, men att det var viktigt att de fick höra alla intressenters åsikter innan det första spadtaget kunde tas.

Källa: Svenskjakt.se, Jaegerforbundet.dk

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-10-07

Se även ...

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.