Årets älgjaktsspecial av Magasin Vildmarken!

2019-10-06

Årets älgjaktsspecial av Magasin Vildmarken!

Oktober är här och i det här numret har vi självklart stort fokus på älgjakten! I Hundskolan berättar Mattias Westerlund om älghundar, löshundsjakt och vad man bör tänka på vid dressyr och injagning.

Årets älgjaktsspecial av Magasin Vildmarken!

Oktober är här och i det här numret har vi självklart stort fokus på älgjakten! I Jakthundskolan berättar Mattias Westerlund om älghundar, löshundsjakt och vad man bör tänka på vid dressyr och injagning.

Joakim Nordlund har följt med Robert Ramstad på en oerhört spännande jakt efter älgtjurar i området som fått namnet Parningslandet. Vi bjuder på en lektion i hur man kokar och monterar sina älghorn och dessutom har vi tagit hjälp av Norma för att hitta rätt kula för älgjakten.

I det här numret är det även premiär för Knivskolan, ett samarbete med våra vänner från Tormek som kommer bjuda på deras bästa tips om hur man slipar sina knivar och andra redskap som är bra att ha under jakten. Den här gången berättar Tormeks Mattias Landgren om hur man tar hand om sin buköppnare – en behändig och nyttig produkt som gör att man inte riskerar att öppna upp magsäcken på exempelvis älgen i samband med urtagning.

Dessutom tipsar vi i det här numret även om en massa prylar som kan lyfta jaktupplevelsen ytterligare – och så klart serveras det god mat också! Framöver kommer nyblivna jägaren Therese Tillman, certifierad rawfoodkock som brinner för kost och hälsa, bjuda Vildmarkens läsare på sina absoluta favoritrecept i tidningen. Den här gången tillagade hon en älgkalvfilé med smörstekta kantareller och rödvinssås som onekligen satte guldkant på hösttillvaron!

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Fiske

Matilda Leijon: Murraytorsk i Australien

I början av 2020 dominerades nyhetsflödet av inslag från ett brandhärjat Australien; bilder på djur som flydde för sina liv och familjer som fick evakuera

Nyheter

Undvik misstagen i de svenska sommarfjällen

Besökarna vallfärdar till de svenska sommarfjällen, särskilt sedan pandemin blev verklighet. Dock är många av sämre förberedda för sin vistelse än tidigare. En enkätundersökning genomförd

Nyheter

Afrikansk svinpest i tyska tamgrisbesättningar

I fredags rapporterade tyska myndigheter att afrikansk svinpest har bekräftats i två tamgrisbesättningar i Tyskland. SVA:s statsepizootolog Karl Ståhl skriver att det rör sig om

Månadens tidning

Världens bästa svartbjörnsjakt finner man på Vancouver Island. I det här numret kan ni läsa om den unika jakten längs öns kuststräckor.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.