Ford F-150 Lightning – den populära pickupen har blivit elbil

2021-06-07

Ford F-150 Lightning – den populära pickupen har blivit elbil

Det väcktes ett stort intresse när det alldeles nyligen var premiär för Fords nya eldrivna pickup, F-150 Lightning. Två dagar efter premiären skrev Jim Farley, VD på Ford, att de fått in drygt 44 500 förhandsreservationer ”and counting”, som han uttryckte sig i sin Twitter-feed.

ford f150 lightningEnligt uppgift kommer Lightning ha en räckvidd på upp till 480 kilometer. Den har dubbla elmotorer för fyrhjulsdrift och går från 0–60 miles per hour (97 kilometer/h) på cirka 4,5 sekunder. Ser man från ett jägarperspektiv så är det såklart även värt att nämna det faktum att extrautrymmet under huven rymmer ungefär 400 liter!

Första leveransen beräknas till våren 2022. Läs mer på www.ford.se

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
HikMicro Thunder TH35C
Produktrecension

Vildmarken testar HikMicro Thunder TH35C

Vi på Vildmarken älskar både att testa prylar och att jaga vildsvin – och ibland har vi ynnesten att få kombinera våra passioner. Vi har

Månadens tidning

I det här numret får vi följa med på utlandsäventyr i form av en klassisk monteria, en jaktform där man på förhand aldrig vet hur mycket eller vilket vilt man kommer stöta på. För Jens Kjær Knudsen var det dock ingen tvekan om vad som hade lockat honom till Spanien, nämligen drömmen om att fälla ett spanskt vildsvin.         

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!