Ad

Åtta vargdödade får i Sörmland i helgen

I lördags hittades åtta dödade och ett skadat får på en gård mellan Malmköping och Mariefred i Sörmland.

vargdödade

Länsstyrelsen har haft besiktningspersonal på plats och kommer härnäst att skicka prover på analys för att bland annat försöka utreda ifall det är en eller flera stycken vargar som ligger bakom attacken. Gården ligger i närheten av Ärlareviret och även Sjundareviret finns i närheten.

– De ligger väldigt nära varandra de här reviren, säger Lovisa Häggström som är rovdjurshandläggare på länsstyrelsen till Svensk Jakt.

Källa: Svensk Jakt

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-10-14

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #6

I det här numret är det dressören och instruktören Mattias Westerlund som frontar omslaget. Mattias har hjälpt många hundar och hundförare över hela världen och lever efter devisen ”andra människors framgångar är min framgång”.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.