Vildmarken testar Spartan Davros Head

2021-06-09

Vildmarken testar Spartan Davros Head

Ibland kittlar det lite extra i magen när det ramlar in paket på redaktionen. Som denna gång då paketet var märkt med Spartans logga. Under sommaren kommer vi att testa oss igenom ett gäng av deras produkter, först ut var den senaste versionen av Spartan Davros Head.

Men först, vad är Spartan? Brittiska Spartan Precision Equipment är en av marknadens ledande innovatörer inom skjutstöd för jakt och taktiskt skytte. Deras produkter bygger på deras unika infästning och patenterade lösningar, där man med magnetfäste enkelt kan ta av och på benstöden, som i sin tur väger minimalt. Konstruktionerna är robusta och byggda för att hålla en livstid.

Deras system är kompatibelt med de flesta vapensystem utan att du behöver ta fram borrmaskinen. Har du ett klassiskt monterat rembygelfäste, monterar du deras snabbfäste på vapnet på någon minut. Har du exempelvis vertikalt monterad rembygel, som på en Blaser R8, finns adaptrar för att även få den lösningen att fungera med detta system.

Snabbfästet förbinder alla dina Spartan-skjutstöd till ett och samma system, som bara är att klicka i med magnetfäste. Men genom att använda nya Davros Head, kan du förvandla ditt kamerastativ, din triggerstick eller andra skjutstöd som har en klassisk kameragänga – till Spartans smarta magnetsystem. Fästet är tillverkat i anodiserat höggradigt aluminium och konstruktionen känns minst sagt gedigen. Genom att lossa på den omkretsande ringen, kan du tilta fästet upp till 60 graders vinkel tack vare dess kulledade konstruktion.

Med hjälp av Spartans stora urval av adaptrar, kan detta också innebära att du monterar en sådan på din tubkikare eller värmekamera och du har enkelt gett Spartans fördelar med snabbfästet till fler delar av din jaktutrustning.

Testexemplaret har vi monterat på den klassiska storsäljaren Primos Triggerstick Generation 3, en med rätta oerhört populär tripod. Ett genialt skjutstöd från start, som med ett Davros Head monterat onekligen ges ännu en dimension. Att fästa magnetfästet på din bössa ger ytterligare stabilitet än att bara lägga an med stocken i en klassisk klyka.

Spartan Davros Head

Det man får akta sig lite för är att när man väl fäster vapnet i snabbfästet, klickar det till lite om man inte håller emot. Ett ljud som lätt skulle kunna ödelägga en jaktsituation. Utöver det, är det flera tummar upp för Spartan Davros Head och vi ser fram emot att testa fler produkter!

Om allting går som vi tänkt i sommar kommer vi säkert få anledning att återkomma till den här smarta lösningen för ökad stabilitet. Tänk vad härligt att sitta i åkerkanten under tidiga kvällen i hopp om ett fint läge på vildsvinen med någon av Spartans bipods med vanliga ben monterade, för att sedan snabbt och smidigt växla över till Triggersticken med Davros Head när mörkret fallit och man vill smyga ut i grödan. Kan det bli bättre?

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under