Ad

Ny app ska minska viltolyckorna

Var åttonde minut inträffar det en viltolycka i Sverige, men Nationella viltolycksrådets nya app, som går under namnet Viltolycka, ska hjälpa till att varna förare för olycksdrabbade vägsträckor.

– Vi som är eftersöksjägare lägger in det här i polisens system och markerar var viltolyckorna händer. Finessen är att den talar om där det brukar hända mycket olyckor, där får man mycket markeringar. På så vis lär man sig att här finns all anledning att sänka hastigheten, säger eftersöksjägaren Kenth Throzell från Västervik som är med i Nationella viltolycksrådet och som ligger bakom appen.

Appen fungerar i hela Sverige och gör förarna uppmärksamma på särskilt utsatta platser.

– Uppåt 150 meter före platsen varnas det med ett pip eller en liten röd ring som talar om för användaren att här är det anledning att se upp, säger Kenth Throzell till Sveriges Radio.

Om tre eller fler olyckor med vilt inträffat nära bilförarens position så aktiveras det dessutom ett varningsljud.

Appen finns att hämta kostnadsfritt till iPhone och Android på App Store och på Android Market.

Källa: P4 Kalmar/Sveriges Radio och Jaktojagare.se

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-10-30

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #5

I det här numret kan ni läsa om finsnickaren och jägaren Niklas Lundqvist som förra året grundade Little Hunter Sweden – ett företag som tillverkar vackra vapenreplikor som lär dess användare att respektera vapen och som inspirerar familjer att ta med sina barn och barnbarn ut i skog och mark. Vi bjuder även på en mässbilaga för onlinemässan ”Jakt & Fiske”!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.