Ad

UF-företag som levererar viltkött bötfälls

Josefine Holmgren, Tilda Wärmlind och Ninni Persson startade ett UF-företag där grundidén var att de hämtade och levererade vidare viltkött. Nu har de bötfällts.

Foto: ForshagaAkademin

Expressen/Kvällsposten skriver om Meatme UF – ett företag som startades i höstas på Sundsgymnasiet i Vellinge. Idén bakom företaget är att tjejerna varje fredag åker ut till ett lokalt företag som producerar och säljer viltkött. Efter att ha packat ner köttet i kyllådor åker de sedan runt i Vellinge med bil för att leverera vidare köttet.

I början av december skrev miljöinspektören på Vellinge kommun att deras verksamhet inte var registrerad som livsmedelsföretag, något som förvånade tjejerna.

– Vi tyckte det var märkligt och tänkte att de måste ha fått fel information, säger Josefine Holmgren till Expressen/Kvällsposten.

Senare tog kommunen beslutet att rikta en sanktionsavgift mot företaget som nu ska betala 5 000 kronor till Kammarkollegiet.

– Vi känner oss väldigt påhoppade, säger Josefine Holmgren till Expressen/Kvällsposten.

I beslutet står det att läsa att ”Varje livsmedelsföretagare ska särskilt underrätta lämplig behörig myndighet”.

– Det spelar ingen roll enligt lagstiftningen om du har ett UF-företag eller ett vanligt företag, har du ett företag som hanterar livsmedel ska det registreras hos kommunen, säger miljöchefen Ola Gustafsson vid Vellinge kommun till Expressen/Kvällsposten. 

Och fortsätter:

– De borde ha hört av sig till oss först, då hade det problemet inte uppstått.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-04-20

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.