Tage fångade den sällsynta äl(g)skogen på bild

2019-10-08

Tage fångade den sällsynta äl(g)skogen på bild

Morgonpigge hobbyfotografen Tage Bäck fick se någonting sällsynt när han var ute med kameran i skogarna norr om Arvika tidigt i lördags morse, nämligen en vit älgtjur som besteg en brun älgko. 

Tage fångade den sällsynta äl(g)skogen på bild 

Morgonpigge hobbyfotografen Tage Bäck fick se någonting sällsynt när han var ute med kameran i skogarna norr om Arvika i Värmland tidigt i lördags morse, nämligen en vit älgtjur som besteg en brun älgko. 

– Det är nog inte många som varit med om det här, säger Tage Bäck när Magasin Vildmarken pratar med honom.  

Det var fortfarande ganska mörkt ute när Tage såg två bruna älgar på långt avstånd från bilen kring 06.00-tiden i lördags morse. Han berättar att kameran alltid ligger “skjutklar” i högersätet och efter att han hade tagit några bilder så tillspetsades scenariot ytterligare. Tage noterade då nämligen en vit älgtjur i det frostiga och höga gräset och märkte snart att den var intresserad av den ena kon. Det blev en lång väntan i kylan för Tage som ville avvakta för att se vad som hända härnäst. 

  – Jag väntar och väntar och fingrarna börjar skifta färg till blått, men jag var tvungen att vänta, säger Tage Bäck som snart fick belöning för sitt tålamod. 

–  Jag får vara med om tre stycken parningar. Och mellan parningarna dyker det upp en älgtjur till som blir bortjagad, säger Tage som är full av intryck när han åker hemåt igen. 

– Det är nog inte så många som varit med om det här, säger Tage Bäck, trots att han själv fotograferat sedan han var tio år gammal och kommer från en släkt som har delat hans passion.

Tage, 74 år ung, berättar bland annat att hans farmor var en av Sveriges första kvinnliga fotografer och att hans bror har jobbat som pressfotograf för Aftonbladet. Det har blivit många fantastiska naturupplevelser med kameran för Tage. Han följde bland annat den vita älgen, riksbekantingen Ferdinand, under många års tid. 

Stort intresse 

 – Vi var riktiga vänner i skogen. Jag kunde sitta 5-10 meter ifrån honom och prata under tre timmar. Det är mäktigt, berättar Tage Bäck som trots allt rankar helgens upplevelse högst på listan – och intresset från omgivningen har inte låtit vänta på sig.  

–  Många har hört av sig och många av våra bästa naturfotografer har lyckönskat mig, det känns stort, avslutar han.  

 Foto: Remy Brändefalk

Se mer av Tages bilder här. 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Nyheter

Årets hundspecial av Magasin Vildmarken!

I det här numret är det fullt fokus på våra hundar, något de är synnerligen förtjänta av eftersom de fyller så många roller och funktioner.

Nyheter

Nytt kapitel att vänta i Hedinfallet

Nyligen friades företagsledaren och jaktprofilen Karl Hedin från misstankarna om grovt jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott av Västmanlands tingsrätt, men nu rullar Hedinfallet vidare.

Nyheter

Kahles lanserar robust rödpunktsikte

Nu lanserar Kahles, för första gången på marknaden, ett stängt och robust reflexsikte som enligt tillverkarna har designats speciellt för snabb jakt och tuffa förhållanden,

Nyheter

Ökat antal hundar i Sverige

Antalet hundar i Sverige bara ökar. En färsk undersökning visar att mer än vart sjunde hushåll numera har hund. Svenska Kennelklubben skriver på sin hemsida

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Vildmarken® FAST FOOD

Finns även i svart

VILDMARKEN WEBSHOP

Sätt guldkant på vardagen med en t-shirt, hoodie, keps eller mössa med Vildmarkens unika tryck!