Ad

Nya björnungar i Orsa Rovdjurspark

Nu har även brunbjörnen i Orsa Rovdjurspark fött ungar. Mamman är erfarna Losa som kom till parken redan 2002.

Den nyblivna mamma speglar sig.

– Vi har bara sett och hört dem via en kamera i idet än så länge, men vi tror det är minst 2 ungar, säger Pernilla Thalin, Djurparkschef på Orsa Rovdjurspark, i ett pressmeddelande.

Losa tar det nu lugnt i idet tillsammans med sina nyfödda ungar och inväntar våren då de kommer kunna gå ut och upptäcka världen utanför.

– Redan nu så kan man följa björnungarna i idet via vår hemsida och via en TV-skärm som finns i Rovdjurscentrum, entrén till Orsa Rovdjurspark, säger Pernilla Thalin.

 

 

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2021-01-08

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.