Ad

15 får döda efter förmodad vargattack

I helgen dödades 15 får, eller skadades så illa att de var tvungna att avlivas, efter en förmodad vargattack i Tivedenreviret i södra Örebro.

Jakt & Jägare rapporterar om händelsen som inträffade natten mot söndagen. Igår var personal från länsstyrelsen på plats för besiktning.

– Vi hittade ingen spillning, däremot ett par tassavtryck. De var inte så stora att de med säkerhet går att skilja från hund. Men med tanke på fårens skador, så tror jag att det är en varg som ligger bakom angreppet, säger naturbevakaren Håkan Gibro på länsstyrelsen i Örebro län till Jakt & Jägare.

Länsstyrelsen och fårägaren har enligt uppgift gått ut och varnat andra djurägare i närheten.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-05-13

Se även ...

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.