Ad

Lodjursjakt skjuts upp i Västerbotten

I dag var det tänkt att årets skyddsjakt på lodjur i Västerbotten skulle inledas, men jakten skjuts upp då två föreningar har överklagat beslutet.

I oktober månad tog Länsstyrelsen Västerbotten beslut gällande skyddsjakt på sex lodjur i Vilhelmina södra sameby och Blaikfjällsområdet.

Men två föreningar har överklagat beslutet till Förvaltningsrätten och därför skjuts jakten upp.

– Länsstyrelsen kommer att meddela när jakten kan starta, vilket eventuellt blir i början av december, säger Michael Schneider, rovdjursansvarig på länsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Källa: Vk.se

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-11-13

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.