Ad

Krönika: Eftersök med Garmin Fenix

Klockan var runt 22.00 och jag satt i bastun. Då fick jag ett samtal om ett påskjutet vildsvin på en åtel cirka en halvtimme hemifrån. Jag avbröt bastubadandet. Istället började jag plocka ihop prylarna, men insåg snart att jag inte hade batterier till min Astro. [Text: Marcus Arturén]

När jag kom ut informerade skytten om att det var en galt på runt 100 kilogram som hade lämnat platsen utan skottecken. Då jag saknade min Astro aktiverade jag Spåra mig på min Fenix 5x för att ha en möjlighet att hitta tillbaka.

Vädret denna kväll var långtifrån optimalt. Det regnade och det hade varit gott om gris på åteln. Detta gjorde att spåret var svårt och terrängen likaså. Efter 3,6 km och ett omtag så fann vi den 110 kilo tunga galten död i en tät plantering. Skottet satt långt bak och lågt, därav detta långa sök. Med hjälp av Fenix 5x kunde jag hitta tillbaka till bilen samt guida skytten till platsen.

Krönika av: Marcus Arturén #HållbarJakt

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-03-06

Se även ...

Magasin Vildmarken #3

I det här numret är det Kristoffer Clausen som pryder förstasidan. Vi träffade honom på hans hemmaplan i Norge för att prata om allt från hans uppväxt i Afrika till hans boksläpp som bland annat handlar om lockjakt på räv.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.