Ad

Krönika: Eftersök med Garmin Fenix

Klockan var runt 22.00 och jag satt i bastun. Då fick jag ett samtal om ett påskjutet vildsvin på en åtel cirka en halvtimme hemifrån. Jag avbröt bastubadandet. Istället började jag plocka ihop prylarna, men insåg snart att jag inte hade batterier till min Astro. [Text: Marcus Arturén]

När jag kom ut informerade skytten om att det var en galt på runt 100 kilogram som hade lämnat platsen utan skottecken. Då jag saknade min Astro aktiverade jag Spåra mig på min Fenix 5x för att ha en möjlighet att hitta tillbaka.

Vädret denna kväll var långtifrån optimalt. Det regnade och det hade varit gott om gris på åteln. Detta gjorde att spåret var svårt och terrängen likaså. Efter 3,6 km och ett omtag så fann vi den 110 kilo tunga galten död i en tät plantering. Skottet satt långt bak och lågt, därav detta långa sök. Med hjälp av Fenix 5x kunde jag hitta tillbaka till bilen samt guida skytten till platsen.

Krönika av: Marcus Arturén #HållbarJakt

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-03-06

Se även ...

Magasin Vildmarken #6

l det här numret pryder jaktprofilen Leif Fredriksson omslaget. Det han inte kan om vildsvinsjakt och eftersök är knappast värt att veta, även om han själv bestämt hävdar att man aldrig kan bli fullärd. Det blev givetvis en del prat om just dessa båda ämnen, men även om höstens planer tillsammans med Bearplay där 30 års erfarenhet av just vildsvin kommer att ligga till grund för spännande jaktdokumentärfilmer.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Som prenumerant kan du även få erbjudanden från Vildmarkens samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.