Krönika: Eftersök med Garmin Fenix

2018-03-06

Krönika: Eftersök med Garmin Fenix

Klockan var runt 22.00 och jag satt i bastun. Då fick jag ett samtal om ett påskjutet vildsvin på en åtel cirka en halvtimme hemifrån. Jag avbröt bastubadandet. Istället började jag plocka ihop prylarna, men insåg snart att jag inte hade batterier till min Astro.

Krönika: Eftersök med Garmin Fenix

Klockan var runt 22.00 och jag satt i bastun. Då fick jag ett samtal om ett påskjutet vildsvin på en åtel cirka en halvtimme hemifrån. Jag avbröt bastubadandet. Istället började jag plocka ihop prylarna, men insåg snart att jag inte hade batterier till min Astro. [Text: Marcus Arturén]

När jag kom ut informerade skytten om att det var en galt på runt 100 kilogram som hade lämnat platsen utan skottecken. Då jag saknade min Astro aktiverade jag Spåra mig på min Fenix 5x för att ha en möjlighet att hitta tillbaka.

Vädret denna kväll var långtifrån optimalt. Det regnade och det hade varit gott om gris på åteln. Detta gjorde att spåret var svårt och terrängen likaså. Efter 3,6 km och ett omtag så fann vi den 110 kilo tunga galten död i en tät plantering. Skottet satt långt bak och lågt, därav detta långa sök. Med hjälp av Fenix 5x kunde jag hitta tillbaka till bilen samt guida skytten till platsen.

Krönika av: Marcus Arturén #HållbarJakt

 

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Viltrecept

Lucas Eriksson lagar: Viltsushi med sting

Lucas Eriksson bjuder den här gången på sushi utöver det vanliga. När han skulle ta sig an den japanska klassikern så valde han nämligen att

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!