Kraftinsats för att få bukt med vildsvinen kring Onsala

2019-10-21

Kraftinsats för att få bukt med vildsvinen kring Onsala

I helgen deltog hela 150 jägare när en samordnad vildsvinsjakt genomfördes på Onsalahalvön.

Kraftinsats för att få bukt med vildsvinen kring Onsala

I helgen deltog hela 150 jägare när en samordnad vildsvinsjakt genomfördes på Onsalahalvön.

Vildsvinen

Det här var den första planerade jakten av tre som kommer genomföras under hösten. Totalt 23 djur fälldes den här gången.

– Det är en gemensam insats för att komma till bukt med grisarna, säger Magnus Stolpe, Svenska Jägareförbundets ordförande i Kungsbacka, till P4 Halland/Sveriges Radio.

Under en tid har de boende på halvön upplevt stora problem med bökande vildsvin i trädgårdar – och dessutom dödades en hund i en villaträdgård i Onsala i somras. Problemen beror dock inte på att det varit fler vildsvin än tidigare.

– Problemet är att de har gått ner på fel ställen, de har gått ner där det är väldigt tätbebyggda områden, säger Magnus Stolpe till P4 Halland.

Källa: P4 Halland / Sveriges Radio

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Nyheter

Årets hundspecial av Magasin Vildmarken!

I det här numret är det fullt fokus på våra hundar, något de är synnerligen förtjänta av eftersom de fyller så många roller och funktioner.

Nyheter

Nytt kapitel att vänta i Hedinfallet

Nyligen friades företagsledaren och jaktprofilen Karl Hedin från misstankarna om grovt jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott av Västmanlands tingsrätt, men nu rullar Hedinfallet vidare.

Nyheter

Kahles lanserar robust rödpunktsikte

Nu lanserar Kahles, för första gången på marknaden, ett stängt och robust reflexsikte som enligt tillverkarna har designats speciellt för snabb jakt och tuffa förhållanden,

Nyheter

Ökat antal hundar i Sverige

Antalet hundar i Sverige bara ökar. En färsk undersökning visar att mer än vart sjunde hushåll numera har hund. Svenska Kennelklubben skriver på sin hemsida

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Vildmarken® FAST FOOD

Finns även i svart

VILDMARKEN WEBSHOP

Sätt guldkant på vardagen med en t-shirt, hoodie, keps eller mössa med Vildmarkens unika tryck!