Ad

Kraftinsats för att få bukt med vildsvinen kring Onsala

I helgen deltog hela 150 jägare när en samordnad vildsvinsjakt genomfördes på Onsalahalvön.

Vildsvinen

Det här var den första planerade jakten av tre som kommer genomföras under hösten. Totalt 23 djur fälldes den här gången.

– Det är en gemensam insats för att komma till bukt med grisarna, säger Magnus Stolpe, Svenska Jägareförbundets ordförande i Kungsbacka, till P4 Halland/Sveriges Radio.

Under en tid har de boende på halvön upplevt stora problem med bökande vildsvin i trädgårdar – och dessutom dödades en hund i en villaträdgård i Onsala i somras. Problemen beror dock inte på att det varit fler vildsvin än tidigare.

– Problemet är att de har gått ner på fel ställen, de har gått ner där det är väldigt tätbebyggda områden, säger Magnus Stolpe till P4 Halland.

Källa: P4 Halland / Sveriges Radio

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-10-21

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.