Jimmy Stening aktuell med Wild Scandinavian Way

2020-10-23

Jimmy Stening aktuell med Wild Scandinavian Way

Jimmy Stening är ett välbekant namn för såväl grillentusiaster som Vildmarkens läsare. Nu är han högaktuell med Wild Scandinavian Way – en filmproduktion innehållandes de fyra elementen jakt, fiske, hiking och matlagning.

– Allt började med att jag träffade Brian Bojsen när jag var med och anordnade ett event i Karibien. Han berättade om en idé han hade och undrade om jag ville vara med i projektet, säger Jimmy Stening.

Under programserien kommer Jimmy agera i rollen som jaktexpert och guide – samt givetvis vara delaktig under matlagningen. Jimmy nappade snabbt på idén om att serien skulle innehålla fyra olika element.

– Jag tyckte att idén med jakt, fiske, hiking och matlagning hade potential. Nästan alla andra produktioner handlar enbart om jakt eller fiske med lite matlagning. I Wild Scandinavian Way tar vi det till en annan nivå, säger Jimmy Stening.

Han berättar att tanken från början var att producera sex stycken episoder, men resultatet och materialet gjorde att det blev ytterligare två avsnitt.

– Vi har ett fantastiskt material som vi har lagt ner otroligt många timmar på, säger Jimmy Stening och nämner några exempel på vad programserien kommer bjuda.

– Först ut var fiske i Rügen. I det andra och tredje avsnittet blev det jakt och fiske i Sverige, bland annat med jakt på min gård i Sörmland. I den fjärde episoden blev det fiske i ett av världens fiske-Mecka, Saltströmmen i norra Norge. I det femte avsnittet får man följa med på hiking i Lofoten och avslutningsvis gick resan till danska Seaby på jakt efter den stora laxen.

– Nu har vi två episoder kvar att filma, i Tyskland och jakt och kultur i norra Sverige. Tillbaka till mina rötter! säger Jimmy Stening entusiastiskt.  

Nedan kan ni få ett smakprov på Wild Scandinavian Way-serien:

Vildsvinsjakt och midsommarfirande på Kumla Gård

Laxfiske i Mörrum

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under