Jimmy Stening aktuell med Wild Scandinavian Way

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2020-10-23

Jimmy Stening aktuell med Wild Scandinavian Way

Jimmy Stening är ett välbekant namn för såväl grillentusiaster som Vildmarkens läsare. Nu är han högaktuell med Wild Scandinavian Way – en filmproduktion innehållandes de fyra elementen jakt, fiske, hiking och matlagning.

– Allt började med att jag träffade Brian Bojsen när jag var med och anordnade ett event i Karibien. Han berättade om en idé han hade och undrade om jag ville vara med i projektet, säger Jimmy Stening.

Under programserien kommer Jimmy agera i rollen som jaktexpert och guide – samt givetvis vara delaktig under matlagningen. Jimmy nappade snabbt på idén om att serien skulle innehålla fyra olika element.

– Jag tyckte att idén med jakt, fiske, hiking och matlagning hade potential. Nästan alla andra produktioner handlar enbart om jakt eller fiske med lite matlagning. I Wild Scandinavian Way tar vi det till en annan nivå, säger Jimmy Stening.

Han berättar att tanken från början var att producera sex stycken episoder, men resultatet och materialet gjorde att det blev ytterligare två avsnitt.

– Vi har ett fantastiskt material som vi har lagt ner otroligt många timmar på, säger Jimmy Stening och nämner några exempel på vad programserien kommer bjuda.

– Först ut var fiske i Rügen. I det andra och tredje avsnittet blev det jakt och fiske i Sverige, bland annat med jakt på min gård i Sörmland. I den fjärde episoden blev det fiske i ett av världens fiske-Mecka, Saltströmmen i norra Norge. I det femte avsnittet får man följa med på hiking i Lofoten och avslutningsvis gick resan till danska Seaby på jakt efter den stora laxen.

– Nu har vi två episoder kvar att filma, i Tyskland och jakt och kultur i norra Sverige. Tillbaka till mina rötter! säger Jimmy Stening entusiastiskt.  

Nedan kan ni få ett smakprov på Wild Scandinavian Way-serien:

Vildsvinsjakt och midsommarfirande på Kumla Gård

Laxfiske i Mörrum

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Fiske

Åter dags för Sportfiskemässan

En pandemi kom i vägen, men efter fyra års väntan så är det snart dags för den 17:e upplagan av Sportfiskemässan, den här gången med

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!