Jägaren och författaren Samuel Karlsson aktuell med ny bok

Författaren Samuel Karlsson är aktuell med boken Höstmorden. Han är dessutom en inbiten jägare och sportfiskare – friluftsintresset är något som genomsyrar hans böcker.

Foto Eva Lindblad

– Naturen och miljön spelar en stor roll i mina böcker. Man ska känna att man är där. Det finns detaljer som handlar om jakt och fiske i de olika böckerna, säger Samuel Karlsson när Magasin Vildmarken når honom under lanseringen.

Höstmorden är en dubbelhistoria som både handlar om ett försvinnande längre bak i tiden och ett aktuellt mordfall där några tonåringar hittar ett lik i en sommarstuga. Det är en bok med högt tempo och mycket twister och utspelar sig på en fiktiv utanför Västervik. Samuel är född i Vimmerby och många av hans böcker utspelar sig i den småländska naturen.

− Det är en miljö som passar perfekt för mina deckare. Jag gillar skogarna, sjöarna, havet och de lite udda figurerna som man fortfarande kan stöta på ute i stugorna. Det blir en bra kuliss för spännande historier, säger Samuel Karlsson som erkänner att hans jakt- och fiskeintresse ibland skiner igenom i hans verk.

− Det kan handla om att man skjutit in ett gevär på skjutbanan inför älgjakten och att det sedan dyker upp som mordvapen. Fisket förekommer också en del, säger han.

Hur mycket hinner du jaga nu under hösten?
− Det ser lite dystert ut den här hösten. Förhoppningsvis blir det lite älgjakt under höstmånaderna och kanske lite harjakt och rådjursjakt framåt jul, säger Samuel Karlsson.

Samuel berättar att han i alla fall hoppas kunna genomföra några andra traditioner med jaktinslag lite längre fram i år.

− Jakten på julhare tycker jag alltid är kul om den blir av. Den har en känsla av tradition som jag gillar, säger Samuel och avslutar med ett tips:

− För den som sitter och fryser länge på pass kan det vara kul att ha en ljudbok i lurarna. Men man får givetvis inte tappa koncentrationen på jakten, säger Samuel Karlsson.

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2020-11-10

Se även ...

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.