Ad

 

Djurrättsaktivist dömd till fängelse efter minkfarmsmanifestation

Djurrättsaktivisten Richii Klinsmeister från Hunt Saboteurs dömdes under torsdagen till sex månaders fängelse för flera brott kopplade till en manifestation mot en minkfarm i Falkenberg 2017.

SVT Nyheter Halland skriver att mannen vid tillfället skadade hörseln på en äldre person som var där för att stötta minkfarmens ägare, detta genom att rikta en megafon mot mannens öron och därefter slå på sirenljudet. Vid tillfället skrek han dessutom hotande tillrop och gick in på farmägarens garageuppfart och för detta dömer tingsrätten honom för hemfridsbrott och ofredande. Klinsmeister döms även för olaga hot efter att i sociala medier ha spridit en bild föreställandes ett skelett och en galge med minkfarmarens namn med texten ”fd minkfarmare”.

Förutom ett halvår i fängelse ska han betala skadestånd på 22 000 kr till minkfarmens ägare, samt mindre summor till tre övriga inblandade personer.

Källa: SVT Nyheter Halland

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-09-27

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #3

I det här numret tog vi rygg på ett nytt stjärnskott på jakthimlen, nämligen danskan Mette Karin Petersen som snart kommer att synas på många jaktintresserades plattformar.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.