Ad

Norge får större lodjursjakt under 2021

Lodjurspopulationen i Norge har ökat och ligger nu över populationsmålet – detta har medfört att det blir en större licensjakt under 2021.

Jakt & Jägare skriver om nyheten om att det är 82 lodjur som gäller i vårt grannland nästa år. Framför allt är det i norra Norge som antalet familjegrupper har ökat och därför är det nu åter, efter några års uppehåll, dags för licensjakt på lodjur i fylken som Troms och Finnmark.

– Vi öppnar försiktigt för licensjakt för att förhindra skador på betande djur i de två nordligaste fylkene. Målet är att populationen ska hålla sig på Stortingets populationsmål, så att rovdjursnämnderna kan ta över förvaltningsansvaret, säger Ellen Hambro, som är generaldirektör för Miljødirektoratet, i ett pressmeddelande.

Och fortsätter:

–En låg tilldelning gör det också lättare att vid behov besluta om skyddsjakt.

Licensjakten på lodjur i Norge sker mellan den 1 februari till 31 mars.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-12-28

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.