Ad

Miljöministeriet hyr in säljägare

Gråsäl ställer till problem för de lokala fiskarna i Östersjön och det danska Miljöministeriet har därför hyrt in två säljägare som skall få ordning på nätfisket kring Bornholm.

Många fiskare har klagat över den växande sälpopulationen i Östersjön i flera år och nu vidtas det åtgärder i och med den så kallade ”Bornholmerordning”. 200 000 danska kronor är avsatta till pilotprojektet och från och med januari till mars så kommer två fiskare med jaktlicens att skjuta 40 sälar.

 – Fisket är en del av Bornholms DNA, men duktiga gråsälar som har lärt sig att gå på näten pressar de lokala fiskarna, säger miljöministern Lea Wermelin till TV2 Bornholm.

Och fortsätter:

 – Med den nya ordningen får vi med oss erfarenheter gällande om det är det här som ska till för att lokalt reglera stammen.

 

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-11-18

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #2

I det här numret har vi fått följa med Matilda Leijon ut på havsöringsfiske på Gotland. Det blev en blåsig historia som slutade lyckligt med kaninhopp i vattnet – och framför allt ett medlemskap i 60-klubben!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.