Ad

Jägare skottskadad under jakt

I lördags skottskadades en man allvarligt i samband med en jakt utanför Enköping. Exakt vad som har hänt är fortfarande oklart, men hans tillstånd uppges nu vara stabilt.

Skottskadad

– Det pågick jakt, men exakt vad det är som har inträffat vet vi inte än, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till Svenska Dagbladet.

Mannen som blev skjuten deltog själv i jakten och fördes till sjukhus för operation under natten mot söndag. Tillståndet uppges ha varit stabilt när han vaknade på söndagsmorgonen.

– Han hade en kraftig blödning som var tvungen att tas om hand och stoppas. Han verkar ha haft tur och har klarat sig, säger Daniel Wikdahl till Svenska Dagbladet.

Oaktsamhetsbrott

Mannen inte tros ha blivit skjuten med avsikt. Händelsen utreds som grovt vållande till kroppsskada.

– Det är ett oaktsamhetsbrott, säger Daniel Wikdahl.

Källa: Svenska Dagbladet

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-11-11

Se även ...

Magasin Vildmarken #2

I det här numret har vi fått följa med Matilda Leijon ut på havsöringsfiske på Gotland. Det blev en blåsig historia som slutade lyckligt med kaninhopp i vattnet – och framför allt ett medlemskap i 60-klubben!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.