Ny hundmässa till Elmia: “Handlar om det aktiva hundlivet”

Om ganska exakt ett år är det dags för en helt ny mässa i Jönköping, Elmia Hund – Hundsport & Hund i tjänst. Mässan hålls på Elmia den 1–2 mars 2025 och kommer att samla hela hundbranschen med allt från den privata hundägaren till företag, myndigheter och ideella organisationer.
Om ganska exakt ett år är det dags för en helt ny mässa i Jönköping, Elmia Hund – Hundsport & Hund i tjänst. Mässan hålls på Elmia den 1–2 mars 2025 och kommer att samla hela hundbranschen med allt från den privata hundägaren till företag, myndigheter och ideella organisationer.
2024-02-29

Ny hundmässa till Elmia: “Handlar om det aktiva hundlivet”

Mikael Ström, mässansvarig Elmia Hund, Lita, vit herdehund, Agne Bengtsson, vd Elmia, Peter Rimsby, projektledare Svenska Brukshundklubben, och Anna-Karin Zinnerfors, affärsområdeschef Elmia.

Om ganska exakt ett år är det dags för en helt ny mässa i Jönköping, nämligen Elmia Hund – Hundsport & Hund i tjänst. Mässan hålls på Elmia den 1–2 mars 2025 och kommer att samla hela hundbranschen med allt från den privata hundägaren till företag, myndigheter och ideella organisationer.

I ett pressmeddelande skriver arrangörerna att Elmia Hund – Hundsport & Hund i tjänst blir en mötesplats som erbjuder kunskap, inspiration och upplevelser och en stor bredd av aktiviteter och utställare. Besökarna kan bland annat se fram emot ett brett föredragsprogram, uppvisningar, hundutställningar och såklart försäljning av produkter och tjänster  

Mässans besökare är alla som har eller funderar på att skaffa hund. Här ingår också tävlande i hundsporterna, funktionärer inom Svenska Brukshundklubben, representanter från organisationer och offentliga verksamheter som arbetar med hund i tjänst och medlemmar i mässans samarbetsorganisationer.

Mikael Ström, mässansvarig för Elmia Hund och med mångårig och gedigen erfarenhet från hundbranschen, menar att de med mässan fyller ett hål och tar en position på marknaden som ingen annan aktör har i dag.

– Det finns andra bra hundmässor runt om i Sverige, men de har sitt största fokus på utställningsdelen. Elmias evenemang handlar om det aktiva hundlivet för alla typer av hundägare, men kommer även att ha ett särskilt fokus på hundsport och tjänstehundutövning. Vi vill gärna låta besökarna se och uppleva vilka möjligheter det finns till aktivering tillsammans med hunden och lära sig mer om ett aktivt hundliv.

– Vi kommer att ha med en utställningsdel, men där fokuserar vi enbart på de 21 brukshundraserna som Svenska Brukshundklubben har avelsansvar för, fortsätter Mikael Ström.

Hund i tjänst är ett kraftigt växande område, både i den statliga och privata sektorn. Fram till idag har det inte funnits någon fysisk samlingsplats för de som arbetar med civila och sociala tjänstehundar.

– Vi hoppas och tror att Elmia Hund kommer att bli den platsen, avslutar Mikael Ström.

Elmia Hund – Hundsport & Hund i tjänst kommer att genomföras årligen. Samarbetspartner är Svenska Brukshundklubben (SBK).

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Beslut om skyddsjakt på varg i Söderåsen

Länsstyrelsen Skåne har i dag besiktigat ett nytt angrepp på får i reviret Söderåsen. Angreppet har gjorts av varg. Länsstyrelsen har nu fattat beslut om

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!