Ad

Jägare misstog hästar för vildsvin

Under en vildsvinsjakt utanför Emmaboda i augusti sköt en jägare två hästar i tron om att de var vildsvin. Nu döms han för förseelse mot jaktlagen.

När han kom fram hittade han två shetlandsponnyer som hade rymt från sina hagar – och efteråt var han mycket ångerfull. I tidningen Hippson berättar hästarnas ägare, Amanda Svedegård, om mötet dem emellan.

– Han började med att be om ursäkt och sa att han var väldigt ledsen över det som hänt. Att han skämdes och att det var helt oförlåtligt. Han erbjöd sig att betala för bortforsling av ponnyerna och att ge mig ersättning. Han var väldigt tillmötesgående, vilket är skönt. Det gör det hela lite lättare.

Mannen döms nu till dagsböter av Kristianstads tingsrätt för förseelse mot jaktlagen.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-11-03

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.