Garmin lanserar Alpha LTE – mobilbaserad integrering av hundspårning

2023-12-11

Garmin lanserar Alpha LTE – mobilbaserad integrering av hundspårning

Garmin lanserar nu Alpha LTE, företagets första mobilbaserade enhet för hundspårning. Dan Bartel är global försäljningschef på Garmin och kallar nyheten för en ultimat lösning för outdoor-entusiaster.

– Garmins produkter för jakthundar väl kända världen över som jägarens förstahandsval både för sig själva och deras hundar, säger han i ett pressmeddelande.

Han tillägger:

– Oavsett om du använder en fristående enhet för hundspårning eller tillsammans med ett befintligt hundspårningssystem från Garmin kan du känna dig trygg i vetskapen om att du har Garmins bästa lösningar för hundspårning i utmanande miljöer.

Alpha LTE paras enkelt ihop med Alpha-appen på en kompatibel mobil enhet och erbjuder användarvänlig hundspårning där LTE-täckning finns tillgängligt. Enheten väger endast 50 gram och har en storlek så liten som 70 x 35.8 x 30.7 mm. Den fästes på hundens befintliga halsband som är upp till 2,5 centimeter brett. Det uppladdningsbara lithium-ion-batteriet gör att du kan stanna ute på jakt i upp till 18 timmar. Planerar du att vara ute ännu längre, eller befinner dig på platser där möjlighet till laddning saknas, kan du justera enhetens uppdateringshastighet och förlänga batteritiden med upp till 75 timmar. Med multi-GNSS erbjuder Alpha LTE också förbättrad satellitmottagning i utmanande förhållanden.

Lättförståelig hundspårningsupplevelser

Alpha-appen ska enligt tillverkarna ge en användarvänlig och lättförståelig hundspårningsupplevelse via en smartphone.

Kartfunktionen i Alpha-appen hjälper dig att förstå och få en översikt över terrängen samtidigt som du ser hundens position i realtid. Du kan markera waypoints och platser, såsom pass, kameror, viltspår, stigar och viltobservationer.

Tack vara kompatibiliteten med Garmins VHF-hundspårningssystem, såsom Alpha 300i och T 20, kan Alpha LTE fungera som ett redundanssystem för extra spårningspunkter2 i kuperad terräng där sikten är begränsad. Du kommer att kunna se spårpunkter från både VHF och Alpha LTE sömlöst integrerade på din handburna Alpha-enhet, detta tack vare Garmins teknologi “smart switching” som automatiskt växlar mellan LTE och VHF för att erbjuda den mest kompletta spårningsupplevelsen som finns tillgänglig varje gång du är ute på jakt.”

Utöver detta så har hundenheten varningsljus i flera olika färger som kan aktiveras från mobilen och som gör att du kan ha koll på din hund även då det är mörkt. Alpha LTE har både Bluetooth® och ANT® vilket gör det enkelt att uppdatera mjukvaran trådlöst och konfigurera halsbandet direkt mellan hundenheten och Alpha-appen.

Alpha LTE finns tillgänglig nu och har ett rekommenderat cirkapris på 3 749 kronor, LTE-abonnemang köps separat. Läs mer på Garmin.se.

1Aktivt abonnemang krävs.

2 LTE-enheter köps separat

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter