Ad

”Utdöd” mushjort fångad på bild

Man har trott att den lilla mushjorten, Tragulus versicolor, dog ut efter att en jägare sköt ett exemplar i Vietnam 1990 – men nu finns bildbevis på att så inte var fallet.

Vetenskapsradion skriver att forskare har intervjuat lokalbefolkningen, samt placerat ut rörelsestyrda kameror i den svårtillgängliga bergsskogen mellan Laos och Vietnam. Jobbet gav resultat och den lilla mushjorten har enligt uppgift fångats på bild ungefär 200 gånger.

Antalet individer är fortfarande oklart.

 

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-11-12

Se även ...

Magasin Vildmarken #5

I det här numret kan ni läsa om finsnickaren och jägaren Niklas Lundqvist som förra året grundade Little Hunter Sweden – ett företag som tillverkar vackra vapenreplikor som lär dess användare att respektera vapen och som inspirerar familjer att ta med sina barn och barnbarn ut i skog och mark. Vi bjuder även på en mässbilaga för onlinemässan ”Jakt & Fiske”!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.