Vildsvinsfilé Charlemagne

Vildsvinsfilé Charlemagne

Serveras med ugnsbakad gourmetpotatis

 

Du behöver

  • 800 g filé av vildsvin
  • 600 g gourmetpotatis

Champinjonstuvning

  • 400 g champinjoner
  • 1 st gul lök hackad
  • 30 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl portvin
  • 1 msk hönsbuljong
  • Maizena, ljus
  •  

Bearnaisesås

  • 3 äggulor
  • 2 msk rödvinsvinäger eller dragonvinäger
  • 2 msk dragon
  • 2 msk torkad persilja
  • 1 msk citronsaft 
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 3 dl smält smör
  • Några droppar tabasco
  • Worcestershiresås

Gör såhär:

  1. Tvätta potatisen & skölj. Vänd runt i lite olja, krydda med salt och nymald peppar, gärna svartpeppar. Skicka in i ugnen på 175 grader i ca 20–25 min eller tills potatisen är mjuk.
  2. Putsa och bryn vildsvinsfilén runt om, krydda med salt och peppar.
  3. Stek klart i ugn 155 grader tills innertempen är 58 grader. Plocka ut och låt köttet vila cirka 10–15 minuter.
  4. Skiva champinjonerna. Bryn med löken i en kastrull, krydda med salt och peppar.
  5. Tillsätt portvin, vispgrädden och buljongen. Låt koka upp, smaka av, red med maizena.
  6. Konsistensen ska påminna om den hos stuvning.

Bearnaisesås

  1. Vispa äggulorna, vinägern, den torkade dragonen och persiljan, cayenne och citron över vattenbad tills det blir som en sockerkakssmet.
  2. Ta av från värmen, droppa i smöret under vispning (ägg och smör ska vara ungefär lika varmt), smaka av med salt, peppar, tabasco, worcestershiresås och eventuellt lite mer vinäger.
  3. Tillsätt den hackade färska persiljan. VID SERVERING Skiva köttet i tunna skivor och lägg champinjonstuvningen i botten på ett ugnsfast fat. Lägg på köttet och toppa med bearnaisesås. Gratinera i ugnen på 225 grader i cirka 3–5 minuter tills det får en fin färg.

Servera med de lökfrästa bönorna samt gourmetpotatisen.

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter

Studiefrämjandet och Sportfiskarna bjuder nu in till en inspirerande föreläsningsturné med den erkänt duktige och prisbelönte naturfilmaren Martin Falklind. Publiken kommer bland annat få följa med bakom kulisserna på SVT:s

När arkitekten Jeanna Berger tog fram sina glashus så gjorde hon det med den dalsländska närheten till naturen i åtanke. Hennes kreationer är en hyllning till just den, samtidigt som

Natlink gör nu sin populära vargobservationstjänst kostnadsfri för alla användare i den nya generationens jakt- och viltförvaltningsplattform. I ett pressmeddelande skriver de att med gratisversionen av den nya appen kommer

Svenska Jägareförbundet har varit ett givet inslag på Elmia Game Fair ända sedan starten 1975 – och 50 år senare kommer de bland annat bjuda på aktiviteter i form av

Torbjörn Lundberg har under snart 60 år förfinat sina kunskaper vad gäller styckning. Enligt honom själv finns det många anledningar till varför det är viktigt att lära sig hantverket ordentligt

Varje år hamnar enorma mängder fiskedrag, sänken, flöten och fiskelinor i våra sjöar och vattendrag runt om i Norden, något som hotar både miljön, djurlivet och i förlängningen även fisket.

Årets inventering av rovdjur i Skåne är klar. Det preliminära resultatet visar ett nytt revir i Osby kommun på gränsen till Kronobergs län. Samtidigt konstateras att reviret Linderödsåsen inte längre

Nu lanseras en ny franchisekedja inom jakt, fiske och outdoor, nämligen Nord-Group Outdoor som snabbt etablerat sig som en ledande aktör på marknaden. ”Med en imponerande kundomsättning som redan överstiger

I ett pressmeddelande skriver Skogsindustrierna att de ser positivt på flera av Jaktlagstiftningsutredningens förslag och överväganden, särskilt om en försöksverksamhet för flerartsförvaltning, samt ett förenklat genomförande av naturvårdsdirektiven. Under gårdagen

Vädret var grått, vått, tråkigt och kallt i norra Europa när Thomas Lindy Nissen begav sig söderut för ett spanskt jaktäventyr i behagligt väder, ackompanjerad av utsökt gastronomi och gott