Ad

Norma lanserar svensktillverkat hagelsortiment

I helgen är det dags för Elmia Game Fair och i samband med det lanserar Norma ett helt nytt produktsortiment. Efter att ända sedan år 1902 ha utvecklat och tillverkat kulammunition i världsklass så presenterar de nu en serie hagelpatroner.

Norma

Det rör sig om en svensktillverkad serie som omfattar såväl sport- som jakthagel och den inbitne hagelskytten kommer säkerligen att känna
igen sig i det nya sortimentet. Norma SteelMax och Norma LeadMax, som utgör Normas sporthagelsortiment, börjar levereras ut till butik de
närmsta dagarna. Och jakthagelsortimentet, bestående av Norma Grouse, Norma Magnum, Norma Special, Norma Wetland och Norma Extra, kommer finnas tillgängligt i butik i slutet på augusti/början av september.

– Sporthagelsortimentet kommer att täcka in både bly- och stålpatroner i 24g samt 28g laddning, säger Kjell Edholm som är VD för RUAG:s säljbolag i Sverige i ett pressmeddelande.

Och fortsätter:

– På jaktsidan kommer du hitta hagelpatroner från 28 g till 42 g som täcker dina behov för alla typer småviltsjakt, vare sig du ska jaga hare, rådjur eller sjöfågel.

Norma

Om Norma

Norma grundades år 1902 i Åmotfors, Sverige av bröderna Enger. Sedan 1990 har det tillhört Dynamit Nobel och sedan 2002 har det tillhört RUAG Ammotec. Norma producerar högkvalitativ ammunition för jägare och sportskyttar över hela världen. Sortimentet består idag av över 100 olika kalibrar. Norma har prisats för sin höga kvalité på komponenter för handladdning. Sedan 1988, så är Norma också kunglig hovleverantör. RUAG Ammotec tillhör det Schweiziska teknikföretaget RUAG Holding AG med huvudkontor I Bern.

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-05-29

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.