Bonden, entreprenören, grillentusiasen och inte minst jägaren Jimmy Stening gör premiär i Magasin Vildmarken. Senast kunde man se honom i TV4-programmet ”Grillmästarna” där Sveriges bästa amatörer gör upp om den åtråvärda titeln. Jimmy kommer återkommande att laga mat tillsammans med oss på Vildmarken och bjuda på hans främsta viltrecept.
I detta nummer fokuserar vi på vildsvin. Det bjuds bland annat på Vildsvinsgyros, som tillagas på en “Rotogrill”. Grillen som kombinerar egenskaperna av ett roterande grillspett och styrkan av en klotgrill, men som inte är mycket större än en engångsgrill. Lycka till med recepten!
Ingredienser
4 portioner
• 500g vildsvinskarré
• Salt
• Oregano
• Basilika
• Mejram
• Timjan
Gör så här
Tranchera karrén i 1 cm tjocka skivor och dela dem på hälften. Salta in köttet på båda sidor med finsalt och låt de ligga i ett bläck 2-3 timmar innan tillagning så binder de vätska och blir saftiga.
Innan du trär på köttet på rotisseriet så krydda med oregano, basilika, mejram och timjan. Grilla gyrosen i cirka 40 min och skär sedan upp i tunna skivor, lägg i brödet tillsammans med sallad, grönsaker och såser. Klar att servera och njuta!
Serveras tillsammans med:
Sallad, paprika, lök, tomat, feferoni, färskostcréme, stark sås, vitlökssås och pitabröd eller pizzabröd.
Läs mer om Rotogrill på www.rotogrill.se