Emilia Nilsson tar plats i Vildmarken – bjuder på sina favoritrecept

Den entusiastiska matkreatören, lantbrukaren och kokboksförfattaren Emilia Nilsson blev trea i Sveriges Mästerkock 2019. Hon strävar ständigt efter att dela med sig av pangmat från omgivningarna nära familjegården i jämtländska Silsjönäs. Nu är vi glada att Emilia tar plats i Magasin Vildmarken och hon debuterar genom att dela med sig av ett favoritrecept i form av älgtjälknöl med quinoasallad och en krämig dragonbaserad örtsås!

Emilia Nilsson tar plats i Vildmarken – bjuder på sina favoritrecept

Den entusiastiska matkreatören, lantbrukaren och kokboksförfattaren Emilia Nilsson blev trea i Sveriges Mästerkock 2019. Hon strävar ständigt efter att dela med sig av pangmat från omgivningarna nära familjegården i jämtländska Silsjönäs. Nu är vi glada att Emilia tar plats i Magasin Vildmarken och hon debuterar genom att dela med sig av ett favoritrecept i form av älgtjälknöl med quinoasallad och en krämig dragonbaserad örtsås!

Älgtjälknöl med quinoasallad

Ingredienser: (4 pers)

800 g fryst älgstek, exempelvis rostbiff eller fransyska
4 dl grovsalt
1 tsk timjan
6 enbär
0,5 tsk rosmarin
3 lagerblad

Blanda saltet och kryddorna i en ugnsform. Lägg den frysta älgsteken på saltbädden och sätt in i ugnen på 100 grader tills den är 58 grader i innertemperatur. Det tar cirka 2–3 timmar.

 

Quinoasallad

4 dl quinoa (koka enligt anvisningarna)
1/2 broccolihuvud
1 spetspaprika
1/4 purjolök
1 påse ruccola
1/2 dl olja (jag använde peperoncino-olja)
1/4 dl vinäger
1/2 tsk oregano
2 msk honung
Salt
Peppar

Koka quinoan enligt anvisningarna.
Skiva paprikan, purjolöken och riv broccolin på rivjärnet på det grövsta. Blanda i grönsakerna i den nykokta quinoan. Blanda ihop oljan, vinägern, honungen, oregano, salt och peppar. Häll över och blanda upp med salladen. Toppa med ruccola.

 

Örtsås med dragon

1 knippe färsk dragon
1 knippe färsk oregano
1 knippe persilja
2 msk olja
2 dl crème fraiche
Salt
Svartpeppar

Mixa örterna med oljan slätt. Blanda i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter

I Finland sprider sig den kanadensiska bävern, och den utgör ett växande hot mot den inhemska europeiska bävern. I ett pressmeddelande beskriver Länsstyrelsen i Norrbottens län den som större och

Den 14-16 mars är det åter dags för Sportfiskemässan. Arrangörerna utlovar en oförglömlig helg fylld med inspiration, nyheter och gemenskap för både erfarna fiskare och nybörjare. I ett pressmeddelande skriver

I det här numret är det Matstudions duktige kock Rolf Rätz som står för receptet. Nyligen gästade han Vildmarken Skytte- och Eventcenter och då dukade han upp med en riktig

År 2026 fattar regeringen beslut om nya jakttider. Redan nu har Svenska Jägareförbundet tillsatt en arbetsgrupp som satt igång med förbundets interna arbete. I en nyhet på hemsidan skriver Jägareförbundet

Ett cancerbesked vänder upp och ner på vardagen för alldeles för många familjer. Våra vänner på Scandinavian Safe vill genom ett samarbete med AjaBajaCancer och deras ambassadör, skådespelaren Fredrik Hallgren,

Två år har gått sedan ForshagaAkademin invigde sin jakt- och outdoorbutik. Nu är det dags för ett nytt kapitel, den här gången med Vildmarken som stor samarbetsparter. – Jag är

Minns du med välbehag ungdomens fjällvandringar, men har inte fysiken för att göra om trippen? Har du gett upp tanken på gemsjakt i Pyrenéerna? Håll ut, snart kommer det nämligen

Vargjakten är igång. I skrivande stund (runt 14-tiden på torsdagseftermiddagen) har sju av de 30 tilldelade vargarna skjutits i årets licensjakt. I Värmland har jaktmotståndare vädrat sitt missnöje. Svensk Jakt

Sluta skrolla och börja kvalitetstitta som man gjorde förr i tiden! Nu har vi sjösatt Vildmarken TV, en streamingtjänst för alla som har ett brinnande intresse för jakt, fiske och

Premiumoptik i ett handpolerat, högglansigt kikarsikte. Det är vad Leica Fortis Glossy bjuder på genom en ny serie kikarsikten som förhöjer exklusiva gevär ytterligare och ger en klassisk känsla utöver