Zodiac presenterar en ny generation av jaktradio

2021-05-20

Zodiac presenterar en ny generation av jaktradio

Nu presenterar Zodiac inte bara en utan två spännande jaktradiomodeller – som framtidssäkrar samtidigt som de kombinerar det bästa av två världar.  

– De nya produkterna tillhör en ny generation av jaktradio som dels erbjuder användaren den traditionella analoga jaktradio-funktionaliteten som man har använt historiskt, men som även är bestyckad med det senaste inom digital radioteknik, säger Peter Landér, Affärsområdesansvarig på Zodiac Sverige AB. 

Peter berättar att EasyHunt Digital finns ute från och med slutet av maj och Waterproof Digital i slutet av juni, alltså i god tid innan säsongen startar. Och han tycker inte att man behöver stressa vad gäller att helt och hållet gå över till digitalt. 

– Här bör man ta en diskussion i sitt jaktlag kring just detta, säger Peter som tycker att fördelarna är många med den digitala tekniken.   

–  Till exempel så får man ett renare och tydligare ljud, en upplevd längre räckvidd, fler kanaler och till exempel larmfunktionalitet. Jaktlaget bör sedan besluta om när och hur man eventuellt skall gå över mot den nya tekniken.  

Sätt ett slutdatum 

Zodiac Easyhunt Digital– Då den nya generationen av jaktradio fungerar både som traditionell analog radio och har den nya digitala tekniken så kan man då välja att sätta ett ”slutdatum” när övergången skall vara gjord men fram till dess köra jaktradion som man brukar. Jägaren som behöver utrusta sig under denna period kan då välja att investera i en digital/analog radio och på så sätt vara förberedd på övergången.   

Väntar fler nyheter under året?
– Ja, det gör det. Vi kommer även att släppa en ny instegsmodell som fortsatt är rent analog som heter Zodiac BasicPro och även den kommer att finnas i butik under juni månad. 

Både Zodiac Easyhunt Digital och Waterproof Digital sänder över det traditionella 155 MHz-nätet men genom ett par knapptryckningar kan koppla över till den nya jaktradiostandarden, DMR. Radioapparaterna har 21 förprogrammerade kanaler, varav sju analoga och 14 digitala. Pilottoner kan ställas in på det analoga bandet, och kryptering erbjuds på de digitala. Den digitala standarden, DMR, följs av flera tillverkare, däribland Hunter och Albecom.

Läs mer om de båda radioapparaterna på www.zodiac.se.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
HikMicro Thunder TH35C
Produktrecension

Vildmarken testar HikMicro Thunder TH35C

Vi på Vildmarken älskar både att testa prylar och att jaga vildsvin – och ibland har vi ynnesten att få kombinera våra passioner. Vi har

Månadens tidning

I det här numret får vi följa med på utlandsäventyr i form av en klassisk monteria, en jaktform där man på förhand aldrig vet hur mycket eller vilket vilt man kommer stöta på. För Jens Kjær Knudsen var det dock ingen tvekan om vad som hade lockat honom till Spanien, nämligen drömmen om att fälla ett spanskt vildsvin.         

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!