Zodiac presenterar en ny generation av jaktradio

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2021-05-20

Zodiac presenterar en ny generation av jaktradio

Nu presenterar Zodiac inte bara en utan två spännande jaktradiomodeller – som framtidssäkrar samtidigt som de kombinerar det bästa av två världar.  

– De nya produkterna tillhör en ny generation av jaktradio som dels erbjuder användaren den traditionella analoga jaktradio-funktionaliteten som man har använt historiskt, men som även är bestyckad med det senaste inom digital radioteknik, säger Peter Landér, Affärsområdesansvarig på Zodiac Sverige AB. 

Peter berättar att EasyHunt Digital finns ute från och med slutet av maj och Waterproof Digital i slutet av juni, alltså i god tid innan säsongen startar. Och han tycker inte att man behöver stressa vad gäller att helt och hållet gå över till digitalt. 

– Här bör man ta en diskussion i sitt jaktlag kring just detta, säger Peter som tycker att fördelarna är många med den digitala tekniken.   

–  Till exempel så får man ett renare och tydligare ljud, en upplevd längre räckvidd, fler kanaler och till exempel larmfunktionalitet. Jaktlaget bör sedan besluta om när och hur man eventuellt skall gå över mot den nya tekniken.  

Sätt ett slutdatum 

Zodiac Easyhunt Digital– Då den nya generationen av jaktradio fungerar både som traditionell analog radio och har den nya digitala tekniken så kan man då välja att sätta ett ”slutdatum” när övergången skall vara gjord men fram till dess köra jaktradion som man brukar. Jägaren som behöver utrusta sig under denna period kan då välja att investera i en digital/analog radio och på så sätt vara förberedd på övergången.   

Väntar fler nyheter under året?
– Ja, det gör det. Vi kommer även att släppa en ny instegsmodell som fortsatt är rent analog som heter Zodiac BasicPro och även den kommer att finnas i butik under juni månad. 

Både Zodiac Easyhunt Digital och Waterproof Digital sänder över det traditionella 155 MHz-nätet men genom ett par knapptryckningar kan koppla över till den nya jaktradiostandarden, DMR. Radioapparaterna har 21 förprogrammerade kanaler, varav sju analoga och 14 digitala. Pilottoner kan ställas in på det analoga bandet, och kryptering erbjuds på de digitala. Den digitala standarden, DMR, följs av flera tillverkare, däribland Hunter och Albecom.

Läs mer om de båda radioapparaterna på www.zodiac.se.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Man hittad död i jakttorn

Runt 9-snåret i morse larmades polisen om att en man hade hittats död i ett jakttorn i Jönköpings län. Polisen är på plats, men i

Nyheter

Manifestationer mot rådande rovdjurspolitik

Gävleborg har en av landets högsta koncentration av varg och stammen har blivit ännu större de senaste åren, trots riksdagsbeslut om det motsatta. Nu planerar

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.