Zodiac D-One BT

Zodiac lanserar D-One BT: ”Jägaren ska alltid känna sig klädd, oavsett situation”

Elmia Game Fair kunde i vanlig ordning visa upp många spännande nyheter. En som stack ut lite extra var Zodiac D-One BT, efterföljaren till storsäljaren Zodiac One.
Elmia Game Fair kunde i vanlig ordning visa upp många spännande nyheter. En som stack ut lite extra var Zodiac D-One BT, efterföljaren till storsäljaren Zodiac One.
2023-06-18

Zodiac lanserar D-One BT: ”Jägaren ska alltid känna sig klädd, oavsett situation”

Elmia Game Fair kunde i vanlig ordning visa upp många spännande nyheter. En som stack ut lite extra var Zodiac D-One BT, efterföljaren till storsäljaren Zodiac One.

– Med D-One så är vi helt unika. Det finns ingen som har en sådan här kombinationsenhet, säger Peter Lander, Business Development Manager på Zodiac.

När vi träffar Peter i montern så är det de sista skälvande timmarna av Elmia Game Fair. Han berättar att det har varit fantastiska dagar – dagar som dessutom ger branschen lite hopp efter en något tuffare period.

– Det har varit lite ”down” i branschen här under vintern och våren och många butiker som har det lite tufft där kommersen inte har varit den bästa. Men det här gav verkligen mersmak och hopp inför hösten, säger han.

Zodiac-montern är i vanlig ordning välfylld och vad gäller radiosidan så visar de upp sitt sortiment bestående av Zodiac Basic Pro och Zodiac Easy Hunt Digital. Dock är det främst lanseringen av två nya produkter som står i fokus den här gången. En av dessa är Extreme Digital BT, efterföljaren till Waterproof Digital, en serie som varit populär under många år. Peter förklarar varför de nu har ändrat på en redan lyckad produkt.

– Vi har försökt att få in blåtand i Waterproof Digital, men har inte riktigt fått till det rent tekniskt och vi känner då att när vi ska erbjuda en high-end-produkt som erbjuder allt det senaste inom komradioteknik så bör den också ha blåtand, vilket den här har, säger Peter.

Och fortsätter:

– Och här får man ett smidigt format på en jaktradio. Den är lätt att få med sig och passar i alla fickor. Den är IP67-klassad och har alla funktioner som man kan tänkas vilja ha, plus det här med både analogt och digitalt då.

Zodiac D-One BT

Klädd för varje situation

Mest uppmärksamhet under mässan tilldrog sig ändå tveklöst den nya enheten Zodiac D-One BT. Peter berättar att det här i grund och botten är en helt ny maskin och att konceptet är att jägaren med denna jaktradio alltid ska vara redo, oavsett situation.

– Kommer jag till en mark där det är 31 megahertz, ja då finns det 31 megahertz i radion. Kommer jag till en mark där det är 155 megahertz i radion, ja då finns det också i radion. Kommer jag till en mark där de kör digitalt, ja då har jag även det i radion numera. Det är en radio som man är rätt klädd med i alla väder.

Nytt format

Direkt slås man av att formatet är annorlunda jämfört med tidigare.

– Den är mindre och smidigare, smäckrare. Högre IP-klassning, 67-klassad numera, tidigare var det 54. Vi har en stor färgdisplay, på den gamla var den ganska liten, säger Peter om nyheten som även kan visa upp en uppdaterad blåtand.

– Nu sitter blåtand 5.0 i den, vilket gör att den parar med allt. Där har vi till och med säkrat så att det parar med Peltors yrkeskåpor och så vidare, vi har sett till att allting sånt funkar.

Vad är det för skillnad rent användarmässigt?

– Den här erbjuder den digitala tekniken på 155-bandet, säger Peter och inflikar att man inte kan köra digitalt på 31, annars hade även det funnits.

– Användaren väljer helt enkelt i menyn ifall han eller hon vill köra analog- eller digitalläge. På analogt ligger 31- och 155-kanalerna. Väljer man digitalläge så finns det 14 stycken kanaler på 155 att välja på.

Efterlängtade nyheter

Det är en till synes nöjd och glad Peter Lander som vi träffar under mässan. Nu blickar han framåt mot en spännande sommar och höst, kryddad med de nya produkterna som är på plats.

– Båda produkterna är väldigt efterlängtade. Vad gäller One-serien så har vi tagit all feedback som vi har fått till oss under åren om gamla One och försökt paketera det i den här nya förpackningen. Det är verkligen One 2.0 om man säger så. Så det känns väldigt bra, säger Peter Lander.

Och avslutar:

– Planerad säljstart är 1 augusti och det går att förboka i sin lokala jaktbutik nu efter mässan.

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Trikinsvin har konstaterats i Halland

Ett trikinsmittat vildsvin har fällts nära Vessigebro i Falkenbergs kommun, det rapporterar Hallands Nyheter. Jaktjournalen snappade upp nyheten som Hallands Nyheter rapporterade om först i

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!