Ad

Zeiss siktar på ständig utveckling

Zeiss är ett klassiskt tyskt varumärke som dedikerat drygt 170 år åt tillverkning av olika optiska instrument av världsklass.
– Det är ett fabrikat som borgar för trygghet och kontinuitet, säger Michael Kvick, säljare och produktspecialist på Zeiss, när vi får en pratstund med honom inför Swedish Game Fair.

Zeiss

Michael beskriver sig själv som jaktnörden på jobbet och har snart 30 år i jaktbranschen. Han gillar att kombinera nytta med nöje och som hängiven jägare försöker han testa alla nya modeller praktiskt.

– Jag måste säga att vi har en väldigt komplett line-up. Jag tycker att vi idag har olika linjer på både kikarsikten och kikare i prisklasser som passar de flesta smaker, plånböcker och användningsområden. Sedan finns det ju alltid önskemål och plats för förbättringar, det tycker jag också. Det måste ju finnas något att se fram emot! säger han.

Vad kommer ni att bjuda på under årets Swedish Game Fair?
Michael Kvick– I år har vi en helt ny serie kikarsikten som vi har döpt till ZEISS Conquest V4 – en instegsmodell i premiumklassen skulle man kunna säga. Vi har också en helt ny handkikare i yttersta premium klassen, nämligen Victory RF S.M.A.R.T, säger Michael Kvick.

– Sedan har vi även nya storlekar med 42 & 54 fronlinser och chassi från vår Victory HT, en handkikare med suverän ergonomi. Victory RF har också bluetooth som gör att man kan koppla upp den mot en smartphone och ha tillgång till ballistik, väder och dagbok med mera. Även kikarsiktesserien Conquest V6 har fått tillökning med några modeller anpassade för skytte på lite längre avstånd, avslutar Michael Kvick.

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-05-11

Se även ...

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.