Ad

Delad glädje är dubbel glädje med Yamaha Wolverine

Yamaha Wolverine R-Spec är en tvåsitsig maskin som kombinerar nöje med en robust arbetsmaskin. Vildmarken har haft möjligheten att testa den under våren och det är med fjärilar i magen man sätter sig ned för att skriva vad man tycker om att bruka den i skog och mark.

Wolverine är en helt ny encylindrig, vätskekyld, 708cc fyrtaktare som innehåller en version av den ultramatiska transmissionen Yamaha har använt i åratal. Motorn har fortfarande den otvetydiga ”Yamaha-känslan” med en kraft som är jämn och fin snarare än aggressiv och våldsam.

Helautomatisk CVT-växellåda

Wolverine är utrustad med en användarvänlig, helt automatisk växellåda, enkel växling mellan två- och fyrhjulsdrift och elektronisk servostyrning. Den kommer med diffspärr som standard och ger Wolverine förmågor som påminner om en bergsgets dito när man klättrar i grov och stenig terräng. Ultramatic-växellådan har också bromsning av alla hjul när 4×4 och diff-lock är aktiverat. Detta ger Wolverine möjligheten att ta sig fram, upp eller ner i snigelfart om det skulle behövas.

Vi genomförde vårt test i kraftig terräng bland stenar, stockar, sumpmark och lera, alltså terräng som Sveriges jägare utsätts för. Yamaha Wolverine tycks få dig både dit och tillbaka! För att hjälpa till att ta itu med den här terrängen har Wolverine en genomtänkt utformning, samt ett underrede som avsmalnar på sidorna för att minimera spårpåverkan.

Som standard kommer Wolverine med 26-tums Maxxis Bighorn 2.0-däck som Yamaha utvecklat i kombination med Maxxis. Bighorns har länge varit mångas favoritdäck på grund av deras slagkraft och punkteringsmotstånd, liksom deras förmåga att ta grepp i även de värsta situationerna.

Lastutrymmet är stort bak på maskinen, även det är standard, med gott om plats för motorsåg, väska, viltfoder eller varför inte eventuellt fällt småvilt? Ett handskfack och en truckliknande mittkonsol ger gott om utrymme för lock, handskar, snacks och ammunition. För att underlätta underhållet är ett återanvändbart skumluftfilter monterat mellan framsätet, under mittkonsolen och tillgängligt utan verktyg.

Maskinen vi testat är utrustad med hasplåt som täcker hela underredet. Då maskinen är något längre än en traditionell fyrhjuling blir avståndet mellan hjulen större och det är lätt att underredet stöter i. Men så länge du har ett hjul i backen så tar du dig framåt.

Utöver skyddet under maskinen så är stötbågen fram en av våra favoritegenskaper. I händelse av att man tampas med en tät vändning, där ett slag mot ett träd eller en sten är oundviklig, är bågen utformad för att påverka hindret först och inte maskinen. Vid flera tillfällen där jag normalt skulle ha backat och potentiellt åsamkat skada på maskinen fick Wolverinen visa musklerna och med hjälp av stötbågen göra sin egen väg.

”Delad glädje är dubbel glädje”

Wolverine är möjligen det bästa vi har sett på marknaden när det kommer till UTV. Allt passar som en handske och flaket har en modulär design med möjlighet att snabbt och enkelt lasta tillbehör. Den bakre bakluckan är konstruerad för att kunna avlägsnas och kan omplaceras beroende på vilka tillbehör som är inrymda i lastutrymmet. Flaket har också sex stålhängande krokar som är fastsatta på ramen, vilket ger dig möjlighet att vrida lasten utan att oroa sig för att riva upp krokarna.

De tuffa Yamaha-tillbehören som är tillgängliga måste också nämnas i sammanhanget. Yamaha erbjuder genomtänkta förvaringslådor, vapenhållare, olika typer av vindrutor, väggar och dörrar, även hållare till reservdäck, snorkelkit med mera för att göra dig ostoppbar på dina äventyr. Yamaha Wolverine finns för dig som behöver en rejäl som jakt-/fiske-/arbetsrigg, men samtidigt vill ha lite extra kul på skogsvägarna. Denna tvåsitsiga fyrhjuling är en förnämlig maskin och aldrig har uttrycket ”Delad glädje är dubbel glädje” känts mer passande.

 

 

Läs mer på www.bjalverud.se

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-07-11

Se även ...

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.