Xero X1i – Nytt sikte från Garmin, för armborst

2021-03-08

Xero X1i – Nytt sikte från Garmin, för armborst

I Sverige får armborst inte användas för jakt. Här hemma är det bara målskjutning som gäller och målgruppen är alltså inte stor – och de som åker utomlands för att jaga med armborst är lätträknade. Men även om jaktformen inte hör till de vanligaste så är tekniken som Garmin kommer med desto mer intressant.

Garmin har de senaste åren kommit med flera produkter för skytte. Foretrex (handdator på armen) erbjuder mjukvara från Applied Ballistics och så även senast Tactix-klockan. För den som skjuter lerduvor finns en hagelradar och för den hängivna bågskytten finns ett sikte med avståndsmätare och automatisk kalibrering för att träffa där skytten siktar.

Senast i raden av skytteprodukter från Garmin är ett sikte för armborst som likt siktet för båge mäter avstånd och kalibrerar siktpunkten för att träffa rätt. Den har 3,5 x förstoring och ger smidig och effektiv hjälp för den som vill skjuta på något längre håll med sitt armborst.

Skjutmål upp till 250 yards (cirka 230 meter). Kalibrerar automatiskt till ditt armborsts inställning. Tysta och smidiga knappar. Batteritid upp till ett år.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
HikMicro Thunder TH35C
Produktrecension

Vildmarken testar HikMicro Thunder TH35C

Vi på Vildmarken älskar både att testa prylar och att jaga vildsvin – och ibland har vi ynnesten att få kombinera våra passioner. Vi har

Månadens tidning

I det här numret får vi följa med på utlandsäventyr i form av en klassisk monteria, en jaktform där man på förhand aldrig vet hur mycket eller vilket vilt man kommer stöta på. För Jens Kjær Knudsen var det dock ingen tvekan om vad som hade lockat honom till Spanien, nämligen drömmen om att fälla ett spanskt vildsvin. Tack för att du hjälper oss att utvärdera vår nya e-tidningsplattform! Med koden MAGVM1709 har du 100 kr rabatt på vår Magasin Vildmarken t-shirt! Koden anges i kassan och är endast giltig fram till 25/9 -21. (Klicka på omslaget för att öppna i helskärmsfönster. Vänd din mobiltelefon till horisontellt läge för att se tidningsuppslag.)         Tidigare publiceringsverkyg (ISSUU)   

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!