WT–Metall transportera din hund säkert

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2019-05-19

WT–Metall transportera din hund säkert

Hundliv och ett aktivt friluftsliv går ofta hand i hand. I över femtio år har WT–Metall tillverkat produkter som gör att hundägare tryggt kan ta sina hundar från punkt A till B.

WT–Metall transportera din hund säkert

Hundliv och ett aktivt friluftsliv går ofta hand i hand. I över femtio år har WT–Metall tillverkat produkter som gör att hundägare tryggt kan ta sina hundar från punkt A till B.

– Vår vision är att vi ska sälja produkter som vi själva känner oss stolta över och som vi vet att våra kunder och deras hundar kommer kunna ha nytta av i många år framöver, säger Anna–Karin Burge.

Kärleken till hunden och yrkeskunskap går hand i hand för WT–Metall. Anna–Karin berättar att alla i personalen är hundägare och vet vilken enorm kärlek man har till sina djur. Detta är något som ständigt återkommer i deras arbete. Som exempel kan nämnas deras tänk kring hur hundarna ska ha det i sin box. Hon berättar att systemet fungerar ungefär som en kaffetermos!

– Vi brukar ha som grundtanke att hunden ska ha det behagligt i sin box vare sig det är minus 20 eller plus 20 grader. Våra väggar är byggda med ett termoisolerande material och kan egentligen lättast förklaras som en kaffetermos. – Vi brukar ha som grundtanke att hunden ska ha det behagligt i sin box vare sig det är minus 20 eller plus 20 grader. Våra väggar är byggda med ett termoisolerande material och kan egentligen lättast förklaras som en kaffetermos. 

– Under vintern alstras hundens egen värme i boxen, och under varma sommardagar får den omvänd effekt och håller då istället ute värmen. Detta i kombination med ventilationen gör att de kan ha det skönt inne i boxen såväl vinter som sommartid, säger Anna–Karin Burge. Och tillägger:

– Sedan är hundar lika människor, en del är mer frusna under vintern och kan då behöva ha lite träull eller halm i boxarna för att burra ner sig.

WT–Metall

Handbygger efter önskemål

Även om deras huvudprodukter är hundkärror och kåpor så vill Anna–Karin påminna om att de även erbjuder lösningar till ”vanliga” bilar.

– Detta är något som sakta ökar och gör oss lite unika då vi handbygger varje bur efter bil och önskemål.– Detta är något som sakta ökar och gör oss lite unika då vi handbygger varje bur efter bil och önskemål.

– Alla våra produkter byggs för hand och vi kan bygga precis så som kunderna vill ha det så länge det är byggtekniskt genomförbart!

Avslutningsvis, vad bör man tänka på när man väljer kåpa/hundsläp?
– Nummer ett är: Kolla ventilationen!

Dessvärre finns det många som bygger utan kunskap där tyvärr hunden kan fara illa om ventilationen inte är tillräcklig. Därför jobbar vi alltid med stora ventiler och en kraftig fläkt som gör att man hela tiden får bra cirkulation inne i boxen.

– Nummer två: Kolla boxstorleken. Vad finns det för regler för din hund?Räcker platsen till? frågar Anna och tillägger att det är en produkt som kommer slitas hårt och att det därför ställs krav på kvaliteten.

Den ska klara vatten, smuts och annan dynga, plus att den ska vara lätt att städa ur! Vi jobbar utan kanter på våra moduler vilket gör att man lätt kan dra in en trädgårdsslang och sedan dra ur vattnet med en vanlig duschskrapa. Lätt och enkelt! avslutar Anna–Karin Burge.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Man hittad död i jakttorn

Runt 9-snåret i morse larmades polisen om att en man hade hittats död i ett jakttorn i Jönköpings län. Polisen är på plats, men i

Nyheter

Manifestationer mot rådande rovdjurspolitik

Gävleborg har en av landets högsta koncentration av varg och stammen har blivit ännu större de senaste åren, trots riksdagsbeslut om det motsatta. Nu planerar

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.