WT–Metall transportera din hund säkert

2019-05-19

WT–Metall transportera din hund säkert

Hundliv och ett aktivt friluftsliv går ofta hand i hand. I över femtio år har WT–Metall tillverkat produkter som gör att hundägare tryggt kan ta sina hundar från punkt A till B.

WT–Metall transportera din hund säkert

Hundliv och ett aktivt friluftsliv går ofta hand i hand. I över femtio år har WT–Metall tillverkat produkter som gör att hundägare tryggt kan ta sina hundar från punkt A till B.

– Vår vision är att vi ska sälja produkter som vi själva känner oss stolta över och som vi vet att våra kunder och deras hundar kommer kunna ha nytta av i många år framöver, säger Anna–Karin Burge.

Kärleken till hunden och yrkeskunskap går hand i hand för WT–Metall. Anna–Karin berättar att alla i personalen är hundägare och vet vilken enorm kärlek man har till sina djur. Detta är något som ständigt återkommer i deras arbete. Som exempel kan nämnas deras tänk kring hur hundarna ska ha det i sin box. Hon berättar att systemet fungerar ungefär som en kaffetermos!

– Vi brukar ha som grundtanke att hunden ska ha det behagligt i sin box vare sig det är minus 20 eller plus 20 grader. Våra väggar är byggda med ett termoisolerande material och kan egentligen lättast förklaras som en kaffetermos. – Vi brukar ha som grundtanke att hunden ska ha det behagligt i sin box vare sig det är minus 20 eller plus 20 grader. Våra väggar är byggda med ett termoisolerande material och kan egentligen lättast förklaras som en kaffetermos. 

– Under vintern alstras hundens egen värme i boxen, och under varma sommardagar får den omvänd effekt och håller då istället ute värmen. Detta i kombination med ventilationen gör att de kan ha det skönt inne i boxen såväl vinter som sommartid, säger Anna–Karin Burge. Och tillägger:

– Sedan är hundar lika människor, en del är mer frusna under vintern och kan då behöva ha lite träull eller halm i boxarna för att burra ner sig.

WT–Metall

Handbygger efter önskemål

Även om deras huvudprodukter är hundkärror och kåpor så vill Anna–Karin påminna om att de även erbjuder lösningar till ”vanliga” bilar.

– Detta är något som sakta ökar och gör oss lite unika då vi handbygger varje bur efter bil och önskemål.– Detta är något som sakta ökar och gör oss lite unika då vi handbygger varje bur efter bil och önskemål.

– Alla våra produkter byggs för hand och vi kan bygga precis så som kunderna vill ha det så länge det är byggtekniskt genomförbart!

Avslutningsvis, vad bör man tänka på när man väljer kåpa/hundsläp?
– Nummer ett är: Kolla ventilationen!

Dessvärre finns det många som bygger utan kunskap där tyvärr hunden kan fara illa om ventilationen inte är tillräcklig. Därför jobbar vi alltid med stora ventiler och en kraftig fläkt som gör att man hela tiden får bra cirkulation inne i boxen.

– Nummer två: Kolla boxstorleken. Vad finns det för regler för din hund?Räcker platsen till? frågar Anna och tillägger att det är en produkt som kommer slitas hårt och att det därför ställs krav på kvaliteten.

Den ska klara vatten, smuts och annan dynga, plus att den ska vara lätt att städa ur! Vi jobbar utan kanter på våra moduler vilket gör att man lätt kan dra in en trädgårdsslang och sedan dra ur vattnet med en vanlig duschskrapa. Lätt och enkelt! avslutar Anna–Karin Burge.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Nyheter

Årets hundspecial av Magasin Vildmarken!

I det här numret är det fullt fokus på våra hundar, något de är synnerligen förtjänta av eftersom de fyller så många roller och funktioner.

Nyheter

Nytt kapitel att vänta i Hedinfallet

Nyligen friades företagsledaren och jaktprofilen Karl Hedin från misstankarna om grovt jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott av Västmanlands tingsrätt, men nu rullar Hedinfallet vidare.

Nyheter

Kahles lanserar robust rödpunktsikte

Nu lanserar Kahles, för första gången på marknaden, ett stängt och robust reflexsikte som enligt tillverkarna har designats speciellt för snabb jakt och tuffa förhållanden,

Nyheter

Ökat antal hundar i Sverige

Antalet hundar i Sverige bara ökar. En färsk undersökning visar att mer än vart sjunde hushåll numera har hund. Svenska Kennelklubben skriver på sin hemsida

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Vildmarken® FAST FOOD

Finns även i svart

VILDMARKEN WEBSHOP

Sätt guldkant på vardagen med en t-shirt, hoodie, keps eller mössa med Vildmarkens unika tryck!