WT-metall

WT Metall jobbar för säkra hundresor: ”Hittar unika lösningar”

I snart 20 år har WT Metall jobbat för att hitta optimala och specialanpassade hundtransporter för hundägare och företag. Vildmarken åkte till Skara för att träffa företaget vars framgångsrecept utgörs av tysk kvalitet och kundservice utöver det vanliga.
I snart 20 år har WT Metall jobbat för att hitta optimala och specialanpassade hundtransporter för hundägare och företag. Vildmarken åkte till Skara för att träffa företaget vars framgångsrecept utgörs av tysk kvalitet och kundservice utöver det vanliga.
2023-05-14

WT Metall jobbar för säkra hundresor: ”Hittar unika lösningar”

WT-metall
Anna-Karin Burge från WT-Metall ser fram emot att möta besökarna av Elmia Game Fair. Foto: Staffan Johansson

I snart 20 år har WT Metall  jobbat för att hitta optimala och specialanpassade hundtransporter för hundägare och företag. Vildmarken åkte till Skara för att träffa företaget vars framgångsrecept utgörs av tysk kvalitet och kundservice utöver det vanliga.

– Vårt fokus ligger på att hitta en så perfekt lösning som möjligt till varje kund och hund, säger Anna-Karin Burge som driver företaget tillsammans med sin man, Petter Burge.
Det var lite av en slump att Anna-Karin hamnade i branschen. Det hela började nämligen med att hennes svärfar Per fick syn på hundkärror när han befann sig nere i Europa för att tävla med sina hundar. Så småningom började Per importera till sina träningskompisar och på den vägen är det.

– Först kåpan togs in i början på 90-talet och strax därefter hundkärrorna. Det var så det började och sedan har vi fortsatt och byggt på med fler produkter, säger Anna-Karin Burge.

Svärfar Per och maken Petter har redan nämnts. WT Metall Norden är på många sätt ett familjeföretag och Anna-Karin får ofta frågan om hur det fungerat att jobba med sin man. Hennes leende avslöjar genast att de kompletterar varandra på ett ytterligt sätt.

– Nu känns det snarare som ”hur skulle vi inte kunna jobba ihop?”. Vi har efter så många år hittat en rytm som funkar. Vi har även fantastiska medarbetare vilket gör att vi är ett gott litet gäng. På så sätt glömmer vi nästan av att vi är gifta under arbetstid, säger hon och skrattar.
– Vi har två helt olika synsätt att se på saker. Oftast ser en av oss möjligheten i något som den andra kanske inte gör. Därför är det viktigt att ha en yrkesroll och att lita på varandras styrkor och magkänsla!

Och förmågan att komplettera varandra är en styrka i en bransch som ofta ställs inför utmaningar.

– I dag är problemet för många att man ska kunna få med familj, vänner, hundar och så mycket annat. Bilarna blir mindre samtidigt som kraven på storlek på boxar blir större och där måste man hitta unika lösningar utifrån förutsättningarna, säger Anna-Karin och berättar att de just nu även håller vi med en stor leverans till svenska försvaret.

– Det är ett typexempel där vi måste anpassa för att kunna dra släp med bandvagn och genom svår terräng, medan en vanlig användare kanske snarare lägger fokus på att man vill ha extra packyta eller större boxar för att man har stora hundar!

Tysk perfektion

WT Metalls produkter tillverkas i Bamberg i södra Tyskland – och den tyska perfektionen har bidragit till företagets framgångar. Anna-Karin har exempel på kunder som har haft släp i snart 20 år som fortfarande funkar problemfritt.

– Jag brukar skoja och säga till mina kunder att ”det inte alltid är lätt att jobba med tyskar, men de vad som funkar och att det ska vara kvalitet”, säger Anna-Karin och skrattar.

Skulle frågor eller problem ändå uppstå så är kundservice något som är väldigt viktigt för WT Metall.
– Vi försöker jobba utifrån att vi vill ge den service som man själv önskar när man handlar! Vi har flertal kunder som har handlat hos oss i 15 års tid nu och som fortsätter göra det. Det ser vi som ett kvitto på att vi jobbar rätt.

Utgår ifrån kundens önskemål

2005–2006 tog makarna över ägandet företaget. Anna-Karin säger att mycket har hänt, men trots att de snart firar 20 år så är stommen densamma.

– Vi försöker utveckla våra produkter utifrån vad våra kunder önskar. Genom att vara lyhörd på vad kunden har för idéer så kan man med relativt små justeringar hitta en lösning som kan göra stor skillnad i användandet, säger hon.

För Anna-Karin, som främst jobbar med bilburarna, har även den nya elbilsmarknaden inneburit utmaningar.
– I dessa bilar så behöver man tänka om. Det funkar inte längre att sätta in en fyrkantig låda utan man måste anpassa varje vinkel! Men kollar man på våra ”vanliga” produkter så har kunderna blivit lite mer prylintresserade. Vi har i år exempelvis lanserat ett kamerasystem som gör att man ska kunna ha bättre uppsikt på sina hundar!

Och om du får titta i spåkulan. Finns det mer kvar att göra gällande era produkter?
– Om det finns! Vi fortsätter att utvecklas och har massa tankar och idéer för vad vi ska fortsätta med, säger Anna-Karin som tror att de närmaste åren kommer innebära en ökning av hundkärrorna.

– I och med de nya skattereglerna för pickup, samt att priset på drivmedel har gått upp, så går fler tillbaka till kombibilar. Dock kvarstår fortfarande att man kanske har 3–5 hundar som ska med. Vi ser därför en betydligt högre förfrågan på släp, men som med allt går det i cykler och vi hoppas att pickup-marknaden snart kommer ikapp med hybrid- och elbilsvarianter.

Ser fram emot möten under Elmia

Nu ser Anna-Karin fram emot att träffa folk igen i samband med Elmia Game Fair.

– Som vi längtar! Elmia är strategiskt bra plats för mässa och hamnar lite i mitten av södra Sverige! Vi längtar efter att träffa både nya och befintliga kunder!

Vad får man inte missa i er monter?
– Vi har med oss vår nya konceptkärra, Journey, som vi skall lansera nu i vår/tidig sommar! Sedan har vi självklart med både burar och kåpa med lite nyheter på! avslutar Anna-Karin Burge.

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under