Ad

Vortex stöttar smidig fotografering

Vid sidan av jakten och hundarna så är fotografering en av mina största passioner. Att fotografera djur ligger mig speciellt varmt om hjärtat. På kvällar och morgnar under den sensommaren och tidiga hösten så brukar jag vara ute och kikarspana för att se hur vilttillgången är på jaktmarken och då har jag även alltid kameran med mig.

[Ord och foto: Kim Rangberg Skanslie] Under åren så har jag haft lite olika konstruktioner för att få stöd till kameran från bilen. Nyligen fick jag möjlighet att testa ett fäste för bilrutan från Vortex. Spontant tyckte jag att det såg lite vekt ut då min kamera, med det lite längre objektivet, väger en del.

Nu har jag testat och fästet bär utan problem upp min utrustning. Det känns stabilt och snabbfästet är en välsignelse då man behöver ta ner kameran när man kör. Jag tycker det är ett utmärkt hjälpmedel om man ska fota eller filma från bilen. Det som är lite ”meckigt” är att kika i okularet på systemkameran när man ska ställa skärpa och utsnitt. Jag testade med vår spegelösa Sony med adapter till Canon-objektivet. Där kan jag se och göra alla inställningar direkt på LCD-skärmen och den kombinationen är en vinnare!

Summit Car Window Mount från Vortex är gjord för användning av optik eller kamera, med en 1/4 ”-20 stativadapter, där du från din bil kan fotografera eller spana med kikare fäst vid bilfönstret. Fönsterklämman är vadderad för att skydda glaset från repor. Stativhuvudet har en positioneringsspak som gör att du snabbt och enkelt kan placera motivet i bild. En snabbspärrplatta tillhandahålls för snabb montering.

Hitta din återförsäljare via www.nordik.se

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-07-13

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Magasin Vildmarken #12

December är här och vi kan erbjuda ett fullspäckat nummer. Per ”Bula” Kristoffersson är förmodligen Skandinaviens enda professionella eftersöksjägare. Över 40 års erfarenhet har gett honom unika kunskaper – något som han gärna delar med sig av, bland annat i det här numret!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.