Ad

Vildmarken testar Vortex Ranger 1500

Avståndsbedömning är ett av de svåraste momenten en jägare ställs inför vid jaktsituation. Med en avståndsmätare som hjälpmedel kan du snabbt och smidigt antingen välja att avstå skott eller kompensera din kulbana för en perfekt träff. Magasin Vildmarken har denna månad testat Vortex Ranger 1500, en av marknadens kraftfullaste enheter i sin klass.

Vortex Ranger 1500

Nyligen befann jag mig på jaktmarkerna i Värmland för att se vad denna avståndsmätare gick för. Jag slogs direkt av att den är väldigt kraftfull. Namnet Vortex Ranger 1500 kommer från hur många yards som den kan mäta avståndet på, det vill säga 1371 meter på reflekterande yta. När jag testade så funkade den fint på 800 meter när jag mätte på skog, vilket är mer än tillräckligt. Till min hjälp vid tillfället hade jag ett Primos Tripod, något som underlättar eftersom den tar någon sekund eller två på sig vid sådana extrema distanser. Att den kan fixa så pass långa avstånd är ett plus såklart – och gör att den mäter ”vanliga” avstånd (upp till 500 meter) väldigt snabbt och exakt.

Jag uppskattar dess lilla format och greppvänliga designen och det är ett tillbehör som ger fantastisk prestanda och ett hjälpmedel som ger tydliga avstånd för precisa skott. Det enda negativa är just det att det krävs reflekterade ytor för att mäta 1000 meter och uppåt, alltså maximera nyttjandet av produkten, men som sagt är det en detalj, och distanser som inte är relevanta i jaktsammanhang.

Vortex Ranger 1500 är en produkt som Vildmarken varmt kan rekommendera.

Specifikationer:

Maxmätning: 1372 m
Förstoring: 6x
Objektivdiameter: 22 mm
Precision: +/- 2.5m/1000 m
Maximal vinkelmätning: +/-60 grader
Synfält: 100 m / 1000 m
Ögonavstånd: 17 mm
Längd: 99 mm
Bredd: 76 mm
Vikt: 218 g
Garanti: Livstid

www.nordik.se
www.cyberphoto.se

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-11-20

Se även ...

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.