Ad

Vit räv fälld i Nykarleby

Ronny Vikström från Nykarleby i Finland fick en minnesvärd start på jaktveckan då han i morse lyckades fälla en vit och tämligen sällsynt Golden Island-farmräv.

Foto: Ronny Vikström

– Jag sköt den på drev för min finnstövartik, säger Ronny Vikström när Magasin Vildmarken når honom.

Ronny berättar att det rör sig om en Golden Island-farmräv som har varit ute ur farmen länge. Han har tidigare sett spår av den några gånger, dock utan att lyckas.

– Oftast har han gått på kvällarna vilket har gjort att spåren varit för gamla på morgonen. Men i morse hade han lagt spår i nysnön, säger Ronny som nu fick vara med om någonting nytt.

– Jo, det är första gången som jag har skjutit den typen. Jag har tidigare skjutit vilda farmrävar, men dock inte Golden Island.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-12-09

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.