Ad

Viltverksamheter utreds på grund av den nya djurskyddslagen 

Jordbruksverket och Naturvårdsverket ska utreda om konstgrytverksamhet. Utredning sker även för vilt i hägn och utsättning av vilt. Detta sker i samband med den nya djurskyddslagen.

I dag meddelar landsbygdsministern, Jennie Nilsson att olika typer av verksamheter med vilt ska utredas. Myndigheterna ska se över om det förekommer lidande för djuren, hur stort behovet är av verksamheten och om det finns andra alternativ än att använda levande djur.

– Vi har nu en ny djurskyddslag på plats. Med dessa tre myndighetsuppdrag fortsätter regeringen arbetet med att stärka det svenska djurskyddet, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson i pressmeddelandet.

Träning i konstgryt är något som ska testas pågrund av den nya djurskyddslagen. Naturvårdsverket och Jordbruksverket ska titta vilka för- och nackdelar grytanlagsprov har och hur grävlingarna påverkas. Utsättning av vilt och hundträning på älgar och vildsvin i hägn är också något som ifrågasätts. Jordbruksverket uppgift handlar om det finns behov av att ytterligare ändra lagen vid utsättning av vilt till syfte av jakt och fiske.

Myndigheternas uppdrag ska redovisas under nästa år.

Källa: jaktjournalen.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-06-27

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.