Historien bakom maträtten Biff Rydberg är lite oviss, men flest spår leder till den generösa köpmannen Abraham Rydberg. Under mitten av 1800-talet donerade han en stor summa pengar som i förlängningen användes till att bygga Hotell Rydberg vid Gustav Adolfs torg i Stockholm – och där denna blivande klassiker började serveras.
Den här månaden satte Vildmarkens Therese Tillman, som har en förkärlek för fettsnålt och klimatsmart viltkött, sin speciella touch på anrättningen genom att använda älginnanlår istället för originalreceptets oxfilé, låt oss presentera “Älgbiff Rydberg”.
Du behöver:
• 500 g innanlår
• 600 g skalad fast potatis
• 4 gul lök
• 1 tsk salt
• 1 krm peppar
• 1 krm socker
• äggula till servering
• persilja till servering
• smör till stekning
Vispa grädden lätt och tillsätt övriga ingredienser till en fin och fluffig kräm. Smaka av med salt och peppar och ställ in i kylen under tiden som du tillreder det övriga.
Skala lök och potatis. Skär/hacka lök, potatis och kött någorlunda lika bitar (ungefär 1 X 1 cm). Stek löken på medelvärme i stekpanna med smör till den får en fin gyllene färg. Smaka av med salt och peppar och en nypa socker.
Hetta upp stekpannan med smör och olja. Häll i potatistärningarna och stek på till de fått en fin gyllene färg och till potatisen är genom stekt. Stek sedan köttet hastigt i en het stekpanna. Smaka av med salt och Zigges BBQ Back In Black. Servera allt så nylagat som möjligt och toppa med äggula, hackad persilja och senapskräm.
Coeli investerar och blir majoritetsägare i Sordin AB, vid sidan av bolagets tidigare huvudägare, DeVenture. Detta för att stötta Sordin på deras snabba internationella tillväxtresa
Under gårdagen gav Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, en glädjande uppdatering gällande läget i Fagerstatrakten. I en nyhet på hemsidan skriver SVA att det, trots stora
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookies
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.