Ad

Viltforskningen drabbas då allt färre löser jaktkort

På fem år har 11 000 färre exemplar av det obligatoriska statliga jaktkortet lösts. Minskningen försämrar bland annat forskningen på vilt.

– Det här får konsekvenser då det är avgifterna för det statliga jaktkortet som finansierar viltforskningen i landet, säger Björn Sundgren, jaktvårdskonsulent vid Svenska Jägareförbundet, till P4 Norrbotten.

Det är olagligt att inte ha kortet vid jakt och sifforna gällande hur många som ändå jagar är oklara. Jägareförbundet jobbar med att sprida information till framför allt yngre jägare om att man måste lösa det statliga jaktkortet. I dag är runt 90 procent av jaktkortlösarna män och att få fler kvinnor involverade och intresserade av jakt står högt på dagordningen. Björn Sundgren igen:

– Det går framåt att rekrytera in kvinnor i jakten, men jag kan tycka att det borde gå snabbare. Det finns en stor potential här, det borde vara mer jämställt än vad det är.

Källa: P4 Norrbotten

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-10-15

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.