Ad

Vill engagera fler tjejer

Johanna Forsby, My Eriksson, Elsa Heed och Ida Karlsson går i årskurs två på ForshagaAkademin med inriktning viltvård. Just nu planerar de inför ett skytteevenemang uteslutande för tjejer under årets upplaga av Swedish Game Fair.

– Vi vill se fler tjejer på mässor likt denna och vill samtidigt att fler ska våga prova på det roliga lerduveskyttet, säger Johanna Forsby.

Tjejerna har nyligen utbildat sig till skjutledare och har ett framtida fokus på att slutföra sin utbildning som bland annat jaktledare. Nu har de inlett ett samarbete med bland annat Magasin Vildmarken, SAKO, Normark, Super Star och 3M PELTOR för att kunna erbjuda utrustning anpassad för kvinnor under mässan.

– Som både erfarna jägare och sportskyttar vet är det är av mycket stor vikt att ditt vapen ”passar dig”. Majoriteten av marknadens vapen är anpassat för män. Tjejer är i många fall lite kortare och därför krävs det också att vapnen anpassas därefter, säger Elsa Heed.

Hoppas på många intressenter

Därför har de samlat ett urval av vapen, både hagelbockar och halvautomatiska gevär som är anpassade för de flesta tjejer.

– Då ett välanpassat vapen både är trevligare och roligare att skjuta med, så hoppas vi att de tar möjligheten att uppleva skillnaden och att förhoppningsvis fler fattar tycke för jakten och skyttet, avslutar hon.

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-05-07

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.