Vildsvinspaketet ska underlätta att få ut köttet

Genom en rad olika projekt, det så kallade Vildsvinspaketet, så vill regeringen göra det lättare för företag och jägare att få ut det svenska vildsvinsköttet.

Svensk Jakt skriver om satsningen som är fördelat på 13 olika projekt och där Jordbruksverket, länsstyrelserna, Livsmedelsverket och Statens veterinärmedicinska anstalt kommer jobba tillsammans, bland annat med att öka tillgången och handeln med vildsvinskött.

– De 13 projekten har en bred spännvidd. Det handlar bland annat om nya affärsmodeller, att ändra attityder och att skapa förutsättningar för måltidsupplevelser i hemmet, på restaurang och i det offentliga köket. Det är tydligt att intresset är stort hos de olika aktörerna i vildsvinskedjan och det ska bli intressant att följa resultaten, säger Camilla Bender Larson på Jordbruksverket, till Svensk Jakt.

Regelverket ska enligt uppgift vara klart under 2021.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2021-01-14

Se även ...

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.