Vildsvinsgyros med Jimmy Stening och Rotogrill

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2016-08-19

Vildsvinsgyros med Jimmy Stening och Rotogrill

Bonden, entreprenören, grillentusiasen och inte minst jägaren Jimmy Stening gör premiär i Magasin Vildmarken. Senast kunde man se honom i TV4-programmet ”Grillmästarna” där Sveriges bästa amatörer gör upp om den åtråvärda titeln. Jimmy kommer återkommande att laga mat tillsammans med oss på Vildmarken och bjuda på hans främsta viltrecept.

 

 

I detta nummer fokuserar vi på vildsvin. Det bjuds bland annat på Vildsvinsgyros, som tillagas på en “Rotogrill”. Grillen som kombinerar egenskaperna av ett roterande grillspett och styrkan av en klotgrill, men som inte är mycket större än en engångsgrill. Lycka till med recepten!

Ingredienser

4 portioner

• 500g vildsvinskarré
• Salt
• Oregano
• Basilika
• Mejram
• Timjan

Gör så här

Tranchera karrén i 1 cm tjocka skivor och dela dem på hälften. Salta in köttet på båda sidor med finsalt och låt de ligga i ett bläck 2-3 timmar innan tillagning så binder de vätska och blir saftiga.

Innan du trär på köttet på rotisseriet så krydda med oregano, basilika, mejram och timjan. Grilla gyrosen i cirka 40 min och skär sedan upp i tunna skivor, lägg i brödet tillsammans med sallad, grönsaker och såser. Klar att servera och njuta!

Serveras tillsammans med:
Sallad, paprika, lök, tomat, feferoni, färskostcréme, stark sås, vitlökssås och pitabröd eller pizzabröd.

Läs mer om Rotogrill på www.rotogrill.se

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Fiske

Åter dags för Sportfiskemässan

En pandemi kom i vägen, men efter fyra års väntan så är det snart dags för den 17:e upplagan av Sportfiskemässan, den här gången med

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!