Ad

Vildsvinsgyros med Jimmy Stening och Rotogrill

Bonden, entreprenören, grillentusiasen och inte minst jägaren Jimmy Stening gör premiär i Magasin Vildmarken. Senast kunde man se honom i TV4-programmet ”Grillmästarna” där Sveriges bästa amatörer gör upp om den åtråvärda titeln. Jimmy kommer återkommande att laga mat tillsammans med oss på Vildmarken och bjuda på hans främsta viltrecept.

 

 

I detta nummer fokuserar vi på vildsvin. Det bjuds bland annat på Vildsvinsgyros, som tillagas på en ”Rotogrill”. Grillen som kombinerar egenskaperna av ett roterande grillspett och styrkan av en klotgrill, men som inte är mycket större än en engångsgrill. Lycka till med recepten!

Ingredienser

4 portioner

• 500g vildsvinskarré
• Salt
• Oregano
• Basilika
• Mejram
• Timjan

Gör så här

Tranchera karrén i 1 cm tjocka skivor och dela dem på hälften. Salta in köttet på båda sidor med finsalt och låt de ligga i ett bläck 2-3 timmar innan tillagning så binder de vätska och blir saftiga.

Innan du trär på köttet på rotisseriet så krydda med oregano, basilika, mejram och timjan. Grilla gyrosen i cirka 40 min och skär sedan upp i tunna skivor, lägg i brödet tillsammans med sallad, grönsaker och såser. Klar att servera och njuta!

Serveras tillsammans med:
Sallad, paprika, lök, tomat, feferoni, färskostcréme, stark sås, vitlökssås och pitabröd eller pizzabröd.

Läs mer om Rotogrill på www.rotogrill.se

Inlägg av: Staffan Johansson den 2016-08-19

Se även ...

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »