Vildsvinsgyros med Jimmy Stening och Rotogrill

2016-08-19

Vildsvinsgyros med Jimmy Stening och Rotogrill

Bonden, entreprenören, grillentusiasen och inte minst jägaren Jimmy Stening gör premiär i Magasin Vildmarken. Senast kunde man se honom i TV4-programmet ”Grillmästarna” där Sveriges bästa amatörer gör upp om den åtråvärda titeln. Jimmy kommer återkommande att laga mat tillsammans med oss på Vildmarken och bjuda på hans främsta viltrecept.

 

 

I detta nummer fokuserar vi på vildsvin. Det bjuds bland annat på Vildsvinsgyros, som tillagas på en “Rotogrill”. Grillen som kombinerar egenskaperna av ett roterande grillspett och styrkan av en klotgrill, men som inte är mycket större än en engångsgrill. Lycka till med recepten!

Ingredienser

4 portioner

• 500g vildsvinskarré
• Salt
• Oregano
• Basilika
• Mejram
• Timjan

Gör så här

Tranchera karrén i 1 cm tjocka skivor och dela dem på hälften. Salta in köttet på båda sidor med finsalt och låt de ligga i ett bläck 2-3 timmar innan tillagning så binder de vätska och blir saftiga.

Innan du trär på köttet på rotisseriet så krydda med oregano, basilika, mejram och timjan. Grilla gyrosen i cirka 40 min och skär sedan upp i tunna skivor, lägg i brödet tillsammans med sallad, grönsaker och såser. Klar att servera och njuta!

Serveras tillsammans med:
Sallad, paprika, lök, tomat, feferoni, färskostcréme, stark sås, vitlökssås och pitabröd eller pizzabröd.

Läs mer om Rotogrill på www.rotogrill.se

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under